打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 由聖門學院門口走到第七實驗室前[已完]

進到第七實驗室的時侯~他們覺得有少少寒氣~所以在前進方面有少少害怕~
但Firzen一說:儘管巨人有幾勁我地都會勝利的!
此話一出所有人的氣勢都出番黎!第七實驗室好多~所以佢地都行左好久~
突然!見到一個巨人!巨人都見到佢地!佢地非常擔心~
巨人-號克:你地黎做咩?![難聽的語氣]
jedi:冇~我地本來想入第六實驗室點知入錯左大佬你的第七實驗室~抱歉!
巨人-號克:算吧~你地走啦~
jedi:1,2......[細細聲]
全體人:3!!!!!!!!
Firzen:劍環炮!~!~!
jedi:血刀亂舞!
mondy:固定射擊!
gloria:重力磁場!
yoda:神龍地裂擊!!~
那些攻擊只打到巨人少少的傷害...
巨人-號克:你班咁奸!係你啦!昆我果個人!隻合掌擊!

jedi因為咁而暈低.......
gloria:可惡!治癒術!你地唔好比佢打到我呀!
Firzen:嗯..追魂劍~!
mondy:守護鬼箭!!
yoda:反彈氣!
巨人-號克:呀!你地班人都幾有料到波!
yoda:邊夠你勁呀!
巨人-號克:係咩係咩...[得意忘形]
yoda:機會!無空波!
Firzen:劍魂!
mondy:精靈之舞!
全部技擊中了頭部!
巨人-號克:我不會放過你地的!重拳!

Firzen:呀![暈低]
yoda:有冇搞錯.........!
mondy:加油吧!次元幻覺!~!
yoda:極光旋風!
巨人-號克:呀.......[就死的樣子]
jedi:加緊攻擊!
yoda:你唔係暈左架咩?
jedi:我唔比可以起番身的嗎?
yoda:可以~反彈氣!
jedi:昇龍亂舞!
mondy:守護鬼箭!
巨人-號克:嗚......為有出絕技啦!極.重拳!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Firzen:不是嗎!係我嗎?[莫名其妙地無事]
mondy:危險呀!Firzen!
Firzen:哼!來吧!你這巨人!
在擊中前1秒!mondy突然跳出來~轟!
看來這一擊重的要很呢.......mondy死亡.......
Firzen眼見自己多年的好朋友.........情況一大起出來........
jedi,yoda和gloria都呆滯了...
巨人-號克:嘿嘿!再來一次!極.重拳!!!!!!!!!!!!!!!!
Firzen默默地走到巨人的前面..........到了他的正前面時~他不是出什麼大技必殺技~他只是向巨人的頭部輕輕一耀[劍和巨入的頭部差10多米左右,他沒有跳高]
10秒後~令人震驚的是巨人的頭部真是斬了出來.......
三人都很驚訝!
Firzen更走到三人前面........
和gloria說:我記得你地氣功部有一種復活術的嗎?等我救mondy吧!
gloria:唔得架!咁樣你都會死架!
Firzen用刀指住gloria:係唔係想好似巨人咁........
jedi:Firzen!
yoda.........
Firzen:我知我自己做緊咩!
gloria:好吧!
復活術是一種很簡單的法術~只要一杖在手~就可以使用!
gloria:復活術!!!!!
Firzen:再見了!我幾個月來的好友!
三人都在痛哭........但都無可奈何.......
jedi:Firzen!!!!!!
yoda:..........Firzen[細聲說]........
gloria:嗚嗚嗚.........
----------------三年後-----------------
jedi:gloria!我今日想見探Firzen喔!
gloria:好呀!
------------------------
mondy:喂!yoda!今日去唔去探Firzen呀!
yoda:士蛋啦!
mondy:又係咁..........
----------------聖門學院英雄墓地------------------
jedi:Firzen,我和gloria已結婚~mondy和yoda都是..........[不禁哭了出來]
yoda:Firzen~搶了你的情人很抱歉~希望你係第二世界活得開心d~
gloria:和你做到朋友真開心.......
mondy:Firzen.............多謝你..........同你一起的日子很高興..........
眾人放上鮮花後就離去!
雖然這墓地有一千年的歷史,但這個可以烈入英雄墳地的人......只得Firzen一個~
現在~每個聖門的新生入學都要去Firzen的墳場~拜一拜這個救過聖門學院無數次的人......
將來~都會有四人被烈入英雄墓地陪Firzen的!
-------------------------300年後------------------------
學生主任[聖門]:咩話!Firzen的墓地比人破壞左!?
聖門教師:係呀!
學生主任[聖門]:點可以咁架.........
--------------------------
就在破壞了Firzen墓地的那一天~
有一名新生就看到一名身穿盤石裝,手拿輕天無劍的男人在兩對英雄夫婦的墓地上放上鮮花~當佢轉身想走時~比那名新生擋住......
聖門新生:你是誰啊?睇你的裝備~一定唔係普通人!
?????:你唔洗理我係邊個~你想要我呢把劍?
聖門新生:嗯........[覺得不太好意思]
?????:拿去吧~呢把係我人生最重要的劍~內有好多回憶~幫我好好保管~
聖門新生:下.........你係邊個呀?做咩要比我呀?
?????:我都不知道~
每年的12月21日~都會有人在英雄墓地見到一個男人在兩個墓碑前放上鮮花...
每一片鮮花的花瓣掉出來...就代表新的故事的誕生............
-------------------------------------------------------------------To Be End-------------------------------------------------------------------

回復 支持 反對

魚..."點解係要死一件既=﹏="好慘牙/﹏\"
回復 支持 反對

好慘牙...@(@@)@

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
※暗雲之雷※ -5 字數不足

查看全部評分

回復 支持 反對