查看: 7291|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 升級加點 (我知你地唔會看ga啦咁多字)

基本上係講升一個人仔 應該點樣加點  

而呢一個基本方法  冇論係咩角色  只要係主要升LV 既都會岩用
其實升一個人 最重要既就係頭10LV 如果頭10LV 升得好既話 到左後期差極都會有個渣那=.=..........
而頭10LV 最主要要升既 就係体質   不論你係咩系   都一定要升   修士又好戰士又好旅人都好  只要你係拎來升LV  就要加体
而修士最好就最少加到30体質,如果係用精靈既話 就更加重要 好耐之前我見過一個50LV HP 唔過千既精靈闇使  因為個時係初期   所以大家都唔會注重体質 但係經過後期既更新 大家都發覺到原來升到上去係唔夠血用  所以大家都會加体質 等到冇咁易死
而戰士就應該一開始就加到50体質   如果用矮人既話 可以加到40就算 因為隨機加點個度 係會大量加体質既
旅人系既話  就因為閃率高好多 加到30体質  就會好夠用 最主要格鬥家可以用戰意=.=..........戰意實在太勁啦 幻C 就68LV 之前  通常都會企後排  所以扣血都唔會好多  商人既話 就不談也把啦=.=..............
加完体質之後  就要睇大家呢個ACC 有冇人帶升 如果有既話 咁加點方面就會好好多 如果有既話 就要2點主要升1點為輔咁升上去

E.G. 修士系既話 因為冇人帶升 所以點都要加返D敏上去 所以就會用2智1敏既方法去加點  但係呢個方法 因為你一開始既時候而經係全体質咁加上去  所以你好可能去到後期會發覺MP 太少  
如果係戰士系同旅人係既話  就唔洗為呢D野而煩啦  因為 MP 多少對佢地係冇關係既  而為左升LV 既時候打到D怪既話  就應該2力1敏咁加上去

到左呢個階段 大家就應該要計下數啦  點解 因為咁樣加上去 你個ACC 一定會係太慢 到你發覺既時候 想改 就更本係有可能既事啦
而每一種職業 基本上去到50LV 既應該要有100敏呢一個數  如果冇既話 就會太慢  可能你地會話  去到呢個LV 我8X-9X 敏都仲快得過D怪  覺得自己D敏好夠用 其實你咁諗就大錯特錯 因為你睇返後期D怪既敏 高到得人驚............
試煉B2 水天使 闇儀左165敏左右 基上去你自己可能70LV 已經可能會去個度打  你自己計下50LV-70LV 個個LV 加點都3敏既話  都係加得60敏
換言之 你唔好命既話 加20個LV 既隨機點數都加唔到5敏 你已經要慢過D怪 去升LV 最慘就係慢過D怪你慢過D怪 就算比你秒到D怪都要比佢扣血 仲要扣裝備D耐用 最慘就係比D怪既攻擊時間浪費左你寶貴既升LV 時間
所以去到50LV 至少要有100敏 呢個係每一個職業既基本要求
如果係光C 僧侶 就仲要快D   因為光C 既全体加攻  如果你自己隊既人都慢過既話   個個都打晒 你先去加攻  咁就即係話你做唔到野啦  而係僧侶既話就要仲快 因為你唔快 根本人地就唔洗用你  僧侶既作用就係輔助既性質 而你慢過晒全隊既話  咁洗鬼你輔咩 人地做晒野 你先輔咁既係又浪費1 ROUND
有好多人覺得光C 既聖光彈 好勁 如果智高既話  就會再勁d  就算比你招聖光彈勁到秒晒D獸又點 一次打得幾多隻 會唔會你PART 住三個刀戰 你加晒佢地攻之後 秒得多d呀 再唔係PART 三個63LV 以上既格鬥家 你加完攻同命中之後 佢地一個秒三隻 PART 三個 秒幾多隻  我唔知 我淨係知除左出10隻之外 場場都1 ROUND 清囉
升LV 個時 個個都覺得自己成個RAMBO 咁...............算 呢D唔提

係再續上文之前  補充少少野先
好多人話 戰士要加力 修士要加智
其實加來真係冇咩用 至從出左裝備幻化之後  唔係太高力既戰士 都會有好高傷害力 而且我寧願PART 一個快過D怪既戰士 都好過太慢既戰士 因為就算同一ROUND 都好 如果自己一飛出晒招先 先再比怪打 所用既時間 係會大大少過隊中一兩個出完招 再到怪出招 先再有其他隊員出招 咁樣所用既時間 差唔多會比平時1 ROUND 所用既時間 用多1.5倍
而修士加智來做咩呢=.=        我練左咁三個修士都係唔明 法C 闇c 光C 都練過
但係佢地裡面 除左法c 高智d MISS 會少DD之外  其他都係冇用既 僧侶要唔要智就更加唔洗講啦  高智除左會多D MP 之外 我睇唔到其他好處(你可以話祈禱會快D囉 但係你升LV 個時係食藥  咁祈禱快d 又有咩幫助呢)
所以100智到已經好夠用 有好多高LV 既修士仲會少D
其實修士既魔傷 好明顯 係在於佢既戰技同法化既智寵 而法化既智寵既智慧 更加係最大既關鍵 如果唔係點解咁多人要練完一隻黑羊又要再練一隻黑羊  就係因為本身個隻唔夠好囉
續返上文

戰士係既傷害力 最主要都係武器既本身同武化既加成 加力反而唔重要 因為你加1點力 只不過係增加2.75傷害到 就算比你加3傷害都好 我幻化一隻就咁捉返來既60LV 獸 只少可以加70傷害力 咁就等於你加左至少20點力   試想你將個20點力 拎來加去敏度  不論命中 閃避 都會高左 而且傷害力更加會同一個加多你20點力既戰士一樣 咁究竟邊樣化算D呢?

再三大家去升LV 唔係秒怪為樂架 應該係用最少既時間 去扣到所有怪最多既血仲要記住  去升LV 唔係一個人打晒架 就算你秒左1隻怪  仲有9隻怪等你秒 咁你要打幾多ROUND 但係如果你打大量既怪一半既血 再等其他隊友幫手殺左佢 咁會唔會打得快D 又好D呢=.=................

旅人既加點都係一樣  都係好方便  因為 家陣既幻C 係唔洗加魅既   最多加到50 一定好夠  因為會定獸 所以唔洗放太多點去魅度    而其他又好似唔洗加落去喎  体 最多咪加到50=____=  智就好明顯唔洗啦  力呢  又要唔要好呢...............
幸就.............好似捉寵來講好有用
但係如果係新練既ACC 有好多人都會選全敏既方法  就好似僧侶全敏咁樣  但係你咁快  又邊度搵到個人來同你加攻呢=.=............
所以我個人覺得幻C 如果開矮人既話 頭個10LV 加体加到30到啦  之後加敏同力  就會最好   連魅都唔鬼加   力就加到50-70 到就好收手   之後全敏咁升落去 就幻C 既最大出路  因為點解我要講 加力呢   因為幻C 68LV 既合体  係獸化既攻 同再加你本身既傷 去計算佢既傷害力  所以加多少少力 點都好D  而且你自己負重多D   到時升LV 拎藥都方便好多
而格鬥家呢就因為佢後期既招 同佢本身既傷係冇咩關系  所以都唔洗加太多力比佢   就算你想頭63LV 好升D 但係你升50-60LV 個時 就算你加幾多力比佢  佢都唔會打得入D怪架啦    所以唯有忍到63LV 啦=.=   所以加到80力  就開始全敏咁加啦

唔好同我講話1lv開始加爆敏喂唔洗煩囉,呢個係講俾d唔係用來pk既人 係俾d升級既人

轉貼

評分

參與人數 1樂點 +7 收起 理由
陰陽座粉絲◆嘉 + 7 文章對新手不錯,不過較口語以及分段方 ...

查看全部評分

回復

分段黎打

好係好清楚

不過我都好感謝你
回復 支持 反對

多謝你既提議..希望多d人玩呢隻game啦~
回復 支持 反對

修士最好加到40體..30體就真係唔夠,改下吧-.-
回復 支持 反對

同意拳既加法.....
高力真係無用..........
回復 支持 反對

這個分明就是轉貼的拉- -

應該要加返出處
回復 支持 反對

禁商人係點加好~
我個fd話加全力
你又話要加体= =
仲有格鬥我加左2敏1力得唔得
回復 支持 反對

原帖由 kit1319 於 2006-12-16 19:07 發表
禁商人係點加好~
我個fd話加全力
你又話要加体= =
仲有格鬥我加左2敏1力得唔得

有人玩全幸@@

評分

參與人數 1樂點 -3 收起 理由
陰陽座粉絲◆嘉 -3 字數不足6個字= =,再犯扣7分

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 失望在明天 於 2006-12-16 11:16 發表

有人玩全幸@@

禁加咩最好呀~
回復 支持 反對

你想做戰商

定掛技商

定幸商

做戰商就要2轉先勁 因為e+無人帶 所以e+就唔好人做住先

掛技商就全力

幸商就全幸(廢話)
回復 支持 反對