查看: 4143|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 私服?

關閉 [複製鏈接]
本人希望不要再樣樂古討論區,變成私服討論區現在有很多遊戲都是因為私服而令到官服的人數減小
每當一隻遊戲的人流減小就會引起了骨牌效應人流隨著減小,在玩私服的玩家你們有否想過開私服是犯法的,
而你們就贊助哪些所為"研究用伺服器"就是在給錢來讓別人犯法?而"研究用伺服器"的主人就利用一切的謊言令到你們贊助他,
其實這些"研究用伺服器"就是一個"賺錢工具"。
私服絕對不會像官服這樣穩定,私服有可能除時倒閉這樣你們的"贊助錢"便可能血本無歸,你們贊助這些"研究用伺服器"倒不如玩官服吧?
希望以前有玩官服但是現在在玩私服的人懷念一下以前玩官服開心的日子,相信你們也不想官服倒閉吧?

希望現在有玩官服的玩家不要再令官服人流減小,我們一起反私服吧!!

[ 本帖最後由  於 2007-3-2 15:54 編輯 ]
回復

絕對同意樓主既講法!!
我本人都試過玩私服!!結果就係比佢lag 到玩都玩唔到!!再唔係就係冇啦啦個server死左!!
結果都係要玩返官服!!
所以都係官服好
回復 支持 反對

支持樓主
私服本身就系為左賺錢 唔賺你錢就系唔夠幾個月就死左
自己今辛苦玩嫁成果比人DEL左
今不如玩官服好?
回復 支持 反對

好同意三位既講法*!}}

都係一句回晒三位la*!}}

"私服"始終都無"官服"咁有保障*!}}
回復 支持 反對

玩得私服就預左ga喇~~想有保障係官服好
但唔係人人有咁多時間放落隻game度 私服升得快
吸引人之一  可以用你銀包既錢買d人地冇既野
每個人都有虛榮心更何況係果d番緊工唔會因呢小小錢開唔到飯既人呢
亦因為咁私服先可以維持落去
官服比唔比到你隻魔師一個星期10技?
官服比唔比到你用d boss寵??

我都有玩過官服仲玩左好耐添
但係e家玩落私服真係比到好多官服冇既野我lo~~
你話佢易汁 快極都起碼有幾個月時間你玩吧...個ser多人自然多人買野..
唔會冇啦啦汁左佢斷自己財路ge!!小人既ser你都唔會玩啦!right?
回復 支持 反對

唔好話我撥樓主你冷水 我n年前開post叫人玩返官服   換來比人串 比人圍鬧 等

香港人就係咁自私 免費既野永遠最好 收錢永遠最壞 諗返起官服日子 真係好開心@@...

希望黎緊既魔力寶具2 都會係咁啦.........          我呢排都想玩返正服 但係唔知多唔多人玩...

驚入左去無人玩@@>>>>>>>>
回復 支持 反對

原帖由 大蕃薯 於 2007-3-2 16:05 發表
絕對同意樓主既講法!!
我本人都試過玩私服!!結果就係比佢lag 到玩都玩唔到!!再唔係就係冇啦啦個server死左!!
結果都係要玩返官服!!
所以都係官服好

係唔係唔lag你就玩??
玩我要上魔力啦
順到爆
仲有好多人玩
唔信試下就知
我估佢幾年之內都唔會關ser
因為該私服 傑 係石器私服gm
該石器私服已經開左1年
魔力私服 我相信不會涉及法律問題
因為韓國魔力正ser放左魔力開啟方法出黎
咁你e家想玩正ser定私服呀@@??
回復 支持 反對

原帖由 狂人偉 於 2007-3-22 23:59 發表

係唔係唔lag你就玩??
玩我要上魔力啦
順到爆
仲有好多人玩
唔信試下就知
我估佢幾年之內都唔會關ser
因為該私服 傑 係石器私服gm
該石器私服已經開左1年
魔力私服 我相信不會涉及法律問題
因為韓國魔 ...

嗯...我都贊助o左呢個服
我寧願比錢私服都唔會比官服..錢我又唔係冇
只係官服唔值得我再比錢去玩
513真係唔錯..
我們的魔力真係唔得..開個GM眼入面只有錢...服務差.server lag
魔力世界更差...不想說

香港黎講...513私服算係唔錯了
回復 支持 反對

原帖由 事情往往不如意 於 2007-3-21 23:01 發表
唔好話我撥樓主你冷水 我n年前開post叫人玩返官服   換來比人串 比人圍鬧 等

香港人就係咁自私 免費既野永遠最好 收錢永遠最壞 諗返起官服日子 真係好開心@@...

希望黎緊既魔力寶具2 都會係咁啦......... ...

呢d唔係叫自私
呢d只係香港人生活急速
個個都想用最短時間去獲得最大利益
私服之所以盛行
都係因為人既心態....
其1
如果官網做既野
私服一樣可以做到出黎
而且私服升lv又快
所以d人玩私服
其2

如果想私服比正服ko既話
正服做既野
一定要係私服做唔到
或姐係私服要用幾年時間先做到
咁個正服就可以生存耐d
仲有好多其他因素
不過我覺得上面係幾重要既
例如魔獸世界
做算私服出現
都冇可以做到正服咁順   咁多野玩
所以魔獸私服唔可以盛行就係咁解

ps.以上全部我個人意見
個人見解
回復 支持 反對

原帖由 狂人偉 於 2007-3-23 16:37 發表

呢d唔係叫自私
呢d只係香港人生活急速
個個都想用最短時間去獲得最大利益
私服之所以盛行
都係因為人既心態....
其1
如果官網做既野
私服一樣可以做到出黎
而且私服升lv又快
所以d人玩私服
其2

...

同意+1
私服唔洗錢就係一個好好ge條件
仲有 私服要用錢買ge野一定比你玩官服的幾個月卡錢平
玩官服?!的確好 人多呀媽~但私服都人多又點see呀?
see野唔好正係2為官服先好ga
有工開就一定唔會理ga
但d返緊學ge細路仔呢?唔通同呀媽講我要買月卡玩魔力 moneymoney~咩?
回復 支持 反對