打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 技能問題 - 玩魔戰因為點修技..附圖6大張

先倒一倒地
樓主 要是玩弓 冶煉先升到2是首要 其他弓技可以不升 風箭可先學
升到2了 升好秘銀不成功後 全力升弓技和紡織 全力把敏推上200再升冶煉1
誰說現在玩弓不好 不錯 風箭是-了攻 消耗耐的也多了 對新上手的弓手來說可以話難一點
但升了上去也是比近攻要強 而且適應性比近戰好 就說打河道戰 近魔不修大法 要打河道不如說吸河道戰好了 未來飛天打龍也要用氣球上的機板(弩)射龍 計算傷害也是用敏吧
河道戰solo 用弓比用大法方便 我打一次可以有30個鐵條or 近3w or 3千多的探經
加上-了風箭攻之後 我也不覺有什麼大不了 因為只要是用上合弓的老弓手 也一樣強
玩久了 會明白 用弓升lv 比較易 又可以玩pvp 族戰上也多見人用弓吧
而且一向不會用弓風車(就算我風車1都好) 多是換上雙劍風車秒怪(如果果時風車是好時機)
弓不是不好玩 應該說是不好屈怪了的吧
回復 支持 反對

建議5好轉弓手= =
哂時間+弓手改廢左,,,無乜力!!
嫩嫩地咁-3-!
回復 支持 反對

弓手還是精靈好= =
精靈一發兩箭比人類好多了
回復 支持 反對

如果真係e家先升弓
建議你必要冶煉1 先
冶煉1 之後,再去盡升紡織
紡織 ,手工 , 精遠 一齊升
精製都升埋,唔係風箭無耐用就死得
風車要1,拎弓唔踢得多都最緊要+到意志提高暴擊率@@
但係我係舊世界既弓手黎 XD   
即係未改弱弓果時啦,嘿
我係咁升,比你參考下@@
跟次序 , 先 -> 後
[舊世界]精遠1->風車5,風箭5,演奏7[之後懶升]->精製A,冶煉1 ->紡A ->風車1,風箭1,穿心5 [下行]
->手工[慢慢升,有料先升]->精製6 ->穿心1 ->[新世界]精製1->手工A[繼續升緊]
係咁多@_@  有興趣可以升埋釣魚,掛機升就得,我釣魚A xd"好廢
回復 支持 反對

要是放棄弓手轉玩魔戰要如何加技能-_-
回復 支持 反對

原帖由 alan2329 於 22-1-2008 17:27 發表
要是放棄弓手轉玩魔戰要如何加技能-_-

冰 9 火9 精魔隨便
之後多數都會 冰1火1
之後睇你需要去升雷矢,雷矢單一先勁,多既唔強
之後可以考慮到你打城既地方
有錢人可以整把-魔既杖
去玩中法
再整多把連鎖+4既火杖去玩5火
不過唔建議拎+4火杖玩火球,會消太多魔
之後去學冰刃 雷擊 火球
打賽高果d  拎冰刃 雷擊狂掃就得@_@
打食人妖轉+4火杖不停推就得@@
[已假設你已經冰矛火焰1哂先去學中法]
之前&後果d小怪就隨你用火推 / 冰刃雷擊狂掃
boss房入到去,係唔比雷魂發現下
火球基本上暴擊就可以掃到,當然火球都要有一定程度啦@_@
就咁多先,有乜唔明再問啦=0=
有咩錯就指正小弟,thx@@
回復 支持 反對

我想知道
這裡的人都說弓手改弱了

那我問你們,弓手改弱了什麼
為什麼會弱,弱了多少

我不想看到一堆人人云亦云
連自己的想法都沒有就附和別人
回復 支持 反對

原帖由 dickyleehk 於 22-1-2008 17:46 發表
我想知道
這裡的人都說弓手改弱了

那我問你們,弓手改弱了什麼
為什麼會弱,弱了多少

我不想看到一堆人人云亦云
連自己的想法都沒有就附和別人

如果真的要說弱了多少
只可以說
真的很多啦!!!
弓手最主要屈機技能 - 旋風箭
以前旋風F 同e家風箭1比
e家風箭 1 仲廢過以前風箭 F
以前風箭1 最後一箭180% ->e家 148% [好似係]
以前風箭F 最後一箭好似都有150%
感覺差小小?
錯啦  , 消耐已經係一個大問題
以前風箭1->10耐
e家呢??
16耐,無錯,16耐,風箭1
但係個傷害仲要小左好多
所以之前升弓係好過e家升
=============黑橘分隔線================
希望可以令你明白到點解e家弓手會弱左啦
回復 支持 反對

原帖由 乂曲奇乂 於 22-1-2008 18:01 發表

如果真的要說弱了多少
只可以說
真的很多啦!!!
弓手最主要屈機技能 - 旋風箭
以前旋風F 同e家風箭1比
e家風箭 1 仲廢過以前風箭 F
以前風箭1 最後一箭180% ->e家 148% [好似係]
以前風箭F 最後一箭好似都有 ...

嗯...
傷害方面
我的尾箭暴擊數字  是倒過來寫就是
684--->486
不過還沒有什麼差  跟本沒有期望風箭的數字很高
那只是  打怪的連續手段  要看數字  為什麼不用穿心
耐力
這方面好說
以前  精製才開放6
現在  開放到1  耐力上限再放高50(還是60?)
回復 支持 反對

原帖由 [H]真.天龍神 於 22-1-2008 18:13 發表

嗯...
傷害方面
我的尾箭暴擊數字  是倒過來寫就是
684--->486
不過還沒有什麼差  跟本沒有期望風箭的數字很高
那只是  打怪的連續手段  要看數字  為什麼不用穿心
耐力
這方面好說
以前  精製才開放6
現 ...

如果以好似一個你咁既強者黎睇
一個486咁高既數字可能覺得無咩大不了
但係你試諗一下,一個傷害唔多高,靠住風箭黎升lv既人仔
果個傷害就已經係一個問題
穿心 -> 無補充 xD
           因為我都係靠穿心開頭,風箭補 last@@
而精製 6既上限去到 1
以我為例,大約去到200耐到
一下風箭16耐,一下穿心10耐 [都係R 1 ]
大約只可以用1x次風箭就要飲水
加上唔會太多人為左個箭去升精製1
冶煉 要升失敗既,都唔會升精製 ,風箭,穿心果d + 敏
所以,耐力都係一個弓手既問題
[[[[好彩黑橘出左5分鐘50000%耐力 xd
回復 支持 反對