查看: 18293|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 轉貼 g8s2改既野

係其他論壇發現左

原文網站 Mabinogi DATA'S

可以利用寶石追加新的武器改造(寶石是冶金技能產物)
目前已知寶石是六改
但是熟練需要100才能改造
以知的改造項目有 耐久+2

雙手武器(鈍器、斧、雙手劍都算)
使用重擊技能時會追加傷害及爆擊
並追加新的雙手賦予

注視者之劍與注視者之盾的改造追加

提爾克那的兼職報酬增加

中等魔法的詠唱動作更改

新的四種魔法杖以及對應的改造 (魔耗降低、施法加速等、並同時對應中等魔法)
水晶雷矢魔杖、皇冠冰矛魔杖、不死鳥火焰魔杖、提卡樹治癒魔杖

艾菲、倫達、賽維爾的女神像後方追加古老的門,進入之後可以到達HARD地下城入口
進入需要有一定的累積等級 同時追加新的賦予能力
該三個地下城可用一般初、中、高級地下城通行證進入更高一階的地下城
也就是追加HARD x級地下城

寵物的命令句的快速鍵追加

關於遊戲視野自動調節的設定

可以設定周圍玩家簡化
進入人多的區域可以將周圍玩家造型全面簡化
變成一堆無臉男

房屋系統追加可直接在房屋內將金錢存入銀行,新增投標佈告
房屋金錢上限由100萬提升到500萬
回復

可以設定周圍玩家簡化
進入人多的區域可以將周圍玩家造型全面簡化
變成一堆無臉男 <---------------一定好正,成班無臉鬼XD
回復 支持 反對

改咩都無用...只要佢地(台灣)改好個ser就得拉~!!!!!!!!!!!!
回復 支持 反對

認同樓上個位既講法"
回復 支持 反對

嗯~好期待Hardx級地城喔>V<///
回復 支持 反對

原帖由 alan2329 於 27-1-2008 00:27 發表
改咩都無用...只要佢地(台灣)改好個ser就得拉~!!!!!!!!!!!!

改好個ser應該要由韓國惡魔貓做

因為當初公會同好友頻大hand,(初頭d人以為只係台灣橘子lag ge問題,其實日韓中台mabi都係咁)

最後係要韓國研發一個新頻道出黎之後先後更新

而韓國早前都更新左寵物頻到

如果想唔定格就要韓國果邊整隻game入手...

其實大陸日本dmabi都係lag的事出現的...

另外lag的定義人人不同...如果是技能延遲就是連線問題,請自己使用連線封包加速器(增加連線到台灣的網速)

如果是窒機就請加置更強的電腦配置,話說我去i one玩瑪奇一d都唔窒

定格就要等韓國搞
回復 支持 反對

老實講,set左冇面人感覺上都係冇咩點變
我睇過無面人ga圖,人多時都係一樣甘lag- -
回復 支持 反對

唔知幾時出呢
好想快d打新地城
回復 支持 反對

原帖由 夢見你~~~ 於 27-1-2008 18:54 發表
唔知幾時出呢
好想快d打新地城

困難模式個d算唔算新地城.......?
回復 支持 反對

原帖由 麻痺弱雞 於 27-1-2008 15:17 發表
老實講,set左冇面人感覺上都係冇咩點變
我睇過無面人ga圖,人多時都係一樣甘lag- -

對廢機有一定幫助吧?
我的電腦基本上到ch1杜巴十多分鐘就當掉了 = =
害我一年來都沒有接觸過多少魔賦 . . .
回復 支持 反對