收起左側

[綜合討論] 以下人士請小心

"好多post都有人話有人呃左野,佢地都唔見得有證據,你又唔會去禁佢地言,亦唔會刪post。"

佢地post比人呃野都無好似某些人作出一些( 極似 ) 人身攻擊的言語

鬧gm 係因為大部分人( 連我 ) 都對他們唔satisfy,

但係佢地都唔會用相對上某某人般的言語 ( 我指極對挑撥離間的 )

如果我真係做錯左任何野 ex: 老屈無你證據。
私下可以pm 我。我會作出十m分歉意

但對於你說
其實你好有趣,只要係同某人或某團有關不好ge消息,你都會刻意刪post或警告。
你咁樣假公濟私,維護d呃人ge人,公私一d都唔分明,做版主一d都唔適合。
希望你公平一d,唔好因為自己係佢團員甚至朋友,就打壓其他人。

我就好想講 ==
若果某人發表一些某人或某團有關不好ge消息,
我會視乎"帖內內容" 及 " 回帖的內容或引起的氣氛
若已成為「唱」或對罵
我會作出操作如"警告"或刪post(極端程況)。
其實你唔知,我無on曙光( 或叫玩 ) 好耐
我現在只希望好好管理這個曙光討論園地
我已經同戀雪團友(或其他團) or fd 無聯絡好耐
假公濟私,維護d呃人ge人,公私一d都唔分明
已經對我完全無作用 ( 我都唔會做= =)
打壓方面我只會對那些嚴重破壞秩序的人

如果我真係有做,請pm我,我會解釋。

講真,我都唔係大哂
我都希望你可以將你的言語弄乾淨點
老實說,你有時說得很令人討厭= =
發帖前,請諗諗你的說話會讓人怎樣想

如果你想講比人聽某某人呃你,同我講我會幫你的= =

若你還想罵我,投訴我假公濟私, 公私一d都唔分明,或者真是恨我貼頂的
我會考慮引辭的。

p.s. 人身攻擊這言好像抽象了一點,大家比點意見去解釋出來@@

回復 支持 反對

板主係大曬  唔鐘意咪唔好黎囉
回復 支持 反對

以上的話好深奧=]?
回復 支持 反對

[若果某人發表一些某人或某團有關不好ge消息,
我會視乎"帖內內容" 及 " 回帖的內容或引起的氣氛
若已成為「唱」或對罵]

你所講ge野太空泛,而家你ge帖已經引起左對罵,你係唔係要警告你自己先呢?你係唔係要扣自己分or刪post呢?
人身攻擊ge定義人人唔同,我而家覺得你指名導姓我個名出o黎,係人身攻擊緊我。
你係唔係要我朋友再一之自殺,我再post佢自殺張相出o黎,先叫做有阿永呃人$呃到人地要自殺ge證據?
如果我將阿永兩個字改為某某,你就覺得冇問題?

[如果我真係做錯左任何野 ex: 老屈無你證據。
私下可以pm 我。我會作出十m分歉意]

我唔明我做咩要私下pm你,有咩唔可以公開講?

[板主係大曬  唔鐘意咪唔好黎囉]

已經有人覺得你呢個版主係大曬,你係唔係應該諗下你做左d咩令有人有呢種想法呢?

何謂「唱」,我又唔明你想講咩?係唔係一出某人ge名就叫唱?即使係事實都係「唱」?

諗下啦,咁多人sell ac,我個個唔話,係話佢同某團,你真係當我冇野做咩?
只係叫人小心d,又會比人警告、扣分、刪post,叫人身攻擊,十萬個唔明白。

請你唔好雙重標準。
回復 支持 反對

其實我想知一樣野,我記得百日你講呢三個人都好似係對某團/該團長不滿
其中2人都無出現好耐 甘你依家算唔算係威脅佢地??
雖然呢到D人一般唔會做埋D無聊野去超級板主到投訴
但係板主都適可而止啦 你應該明我第二句個個團同你之前玩曙光個個團係xxx
所以點睇都似係你幫緊某團囉=.=
回復 支持 反對

意c係  你覺得有問題既post  你咪同板主講  板主唔扣  你可以找超板都唔扣  你咪找壇主
如果都係唔得  咁你咪唔好上黎樂古囉  又冇人話一定要你上
回復 支持 反對

從百日版主的解釋,看出版主的處事手法
以下是版主之言, 一一作出分析

1.\佢地post比人呃野都無好似某些人作出一些( 極似 ) 人身攻擊的言語

回: 當一個人會為一件事過份激動,好明顯事情一定是有固中原因,作為版主沒有在此多下功夫,只作出單方面的警告,
什至扣分. 旁觀者只會覺得版主有意冇意作出隱瞞.

2.\鬧gm 係因為大部分人( 連我 ) 都對他們唔satisfy,
回:罵gm你可以接受,因你都"唔satisfy",這可算是理由給版主作處事準則嘛? 那麼有個人版主你認為他真的呃人,
罵此人的post將可繼續.原因版主都唔satisfy.

3.\"但係佢地都唔會用相對上某某人般的言語 ( 我指極對挑撥離間的 )"
回:每個人都有自己表達的方式,為何你可以用你自己的準則武段"極對挑撥離間"?,你的準則有何人知?

4.\我已經同戀雪團友(或其他團) or fd 無聯絡好耐
回:有何証明?who knows? 版主要人罵呃人的人要證明, 你可有證明? 大家都係空口說白話, 將自己所知所感說出黎,
你有何權以別人冇証明del別人個post,扣人分, 你憑什麼? 原因你係版主,要表示你有power咁lo

5.此說話"你都戇鳩 我d 盒 都係 2xxm 左右 買返黎 都係  曲奇 靈童 個d度買 係度吹"
來自"http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3292624&extra=page%3D1&page=3"
回:版主你唔好話我知,你唔識睇粗口呵,冇事發生既?扣分,del post, 咩都冇. 你處事再一次証明好有問題,特別對...

最後, 香港社會之所以進步,其一因為言論自由, 封建霸王思想, 只會令討論版落後, 加上版主你的處事令
留言討論區的用途給你一人做臭了.你實應反思你是否能勝任.
回復 支持 反對

大月好有心機打宜篇野- -
回復 支持 反對

講真,見到個版主咁既做法,對人唔對事, 自己講一套做一套
反正我有時間, 唔好等版主以為咩都係佢話事咁lo.
回復 支持 反對

我都懶得打咁多字= =
回復 支持 反對