查看: 40428|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

xs.to使用教學

網址: http://xs.to
上傳圖片後,會出現多個可複製的連結

大致上貼圖會使用其中兩個的連結,一是Website,效果如下

另一為Direct link,貼圖主要會利用此連結,因可以省下功夫於連結前後加上 [img]及[
回復

回復 樓主 的帖子

明明地又有D唔明,講好D...姐係用邊個?
回復 支持 反對

回復 2# 的帖子

貼圖多數會用Direct link果個連結

用website的話係會彈出新視窗去佢個網再睇的
回復 支持 反對

唔該曬,奸雄對AOC貼圖區有好大幫助!!!
回復 支持 反對

xs.to?有冇個網址呀???

回復 支持 反對

回復 5# 的帖子

就係xs.to - -

已補充
回復 支持 反對

個line死左...仲有無其它載點?
回復 支持 反對

條link冇事wo .. 我一向用開 我諗系你問題
回復 支持 反對

XS.TO無問題= =

只不過而家換左介面
回復 支持 反對

或者樓主的教學可能還未清楚, 外面還有會員不太懂,
所以我每步也利用圖片教學吧 !

步驟1 - 請先登入 http://xs.to

步驟2 - 如下圖可見xs.to網頁介面, 按下[瀏覽]

步驟3 - 按下[瀏覽]後, 選擇你需要上傳的圖片, 再按開啟

步驟4 - 此步驟可以略過若需修改圖片大小, 可以選擇方格, 再選擇大小

步驟5 - [Email (optional):]可不用填寫, 完成後按[upload]

步驟6 - 圖片已上傳, 圖片可以不同方式顯示, 現在請將[Direct Link]那項 複製, 並關閉網頁

步驟7 - 現在返回樂古發表帖子/回覆的介面, 並按下[插入圖片]

步驟8 - 將剛剛複製的貼上, 並按下[提交]

步驟9 - 完成, 正常會有以下兩種情況

1) Discuz! 代碼模式

2) 所見即所得模式

回復 支持 反對