打印 上一主題 下一主題
收起左側

唉..成日都有種被人遺棄的感覺..........

佢唔叫你你咪做主動個個囉 主動d問下  可能人地就會對你改觀 -_-
大膽d la xdd
回復 支持 反對

你可以主動小小問下佢地有咩活動玩,,如果有既同埋我一齊玩,,我覺得會好d
回復 支持 反對

最緊要係 唔好放棄自己-_-
回復 支持 反對

原帖由 丘比凸 於 10-7-2008 04:55 發表
最緊要係 唔好放棄自己-_-

你講得岩  最緊要唔好放棄自己

同埋唔好比自己餓親  食餅有so味
回復 支持 反對

樓主,我都同你一樣
所以成日都好唔開心
平時同表哥出街
無論我表哥點住得遠
佢d fd都叫佢出黎
有時仲就佢時間
我真係好想有依d朋友[[yoyo_005]]
回復 支持 反對

可能佢真係唔記得呢= ='
又可能入面有d fd唔想你去so無叫你
回復 支持 反對

竟然同我既處境咁似[[onion_63]]
我都係成日問佢地 陣間有咩搞呀~ 佢地答 冇呀 唔知呀 冇咩野搞呀 之類
跟住..次次返到學校係到講番果日玩過d咩 做過d咩
同是天涯淪落人[[onion_36]]
回復 支持 反對

個人認為,佢地唔係遺棄你,只係當中有可能有某一些朋友對你有誤會,又或者佢地認為你同佢地仲未到朋友依一個關係。

朋友,係要自己爭取先會結識到,但係唔代表你係街,可以隨便去結識一個人就當佢係朋友(當然你可以當佢係朋友,點頭之交),

而同學就唔同,學校就係一個橋樑,令到你可以更容易去結識到一班我地所講既「同學」,而唔係你所講既「朋友」,

我個人認為,朋友同埋同學係兩回事黎的,同學唔到自己選擇,因為係由人地去安排,但係朋友自己就可以選擇,

所以我個人認為,你應該分清楚「同學」,「朋友」,「知已」依一個關係,

然後再慢慢了解你想結交既「同學」,結交後,就可以成為一班好好既「朋友」。
回復 支持 反對