打印 上一主題 下一主題
收起左側

學校的人情,關係

-.- 遠離佢地,冇話一定要同佢地做朋友嫁!?我班同學講變態野果時我都會彈開
回復 支持 反對

我都覺得呢d朋友做唔做都擺.....
你呢d人咪最易比d人叫你去吸毒果d-3-
係唔係fd先?食就食果d呢.......
淨係講打機既話題<<<第日重會唔會係朋友?
↑當佢地唔再打同一隻game果時重有咩講?我答你:冇
無可否認....識人,識朋友要有一定既話題,一定既興趣....
但係只係盲目傾一樣..冇用的....你可以嘗試下搵一d你覺得佢會同你講心事既...
會肯聽你講野既.......再慢慢交流......朋友就會出現.....
很多人有個錯誤理念,難道朋友就只有在學校中嗎?在校外也有不少......
為不參加一些興趣班?就算補習也可以識人.....認為係好人既,同你投契既
講多2句......感情就會慢慢建立的了....相信我們吧....時間一定幫你到....
回復 支持 反對

一般又言在下很少與同學接觸
現在的香港學生就算不吸毒不說粗口又怎樣?
又不過是一群考試過後就只會吃喝玩樂的人
大多都是損友
有無也沒分別...垃圾一堆
回復 支持 反對

其實有時都冇咩必要去融入人地
太過於去改變自己 去融入人地
反而變得冇咩個性
自己係有優點
就會有人去搵你做朋友
就算冇朋友 最多米一個中學時期
出到黎做野又會識到唔同既人
回復 支持 反對

冇女仔好難傾到計,d男仔成日都係咁
回復 支持 反對

嘗試接受佢地,
有陣時佢地講/做埋啲你認為唔岩既野
其實可能只係一種交往既習慣 ...
回復 支持 反對

係咁架啦

呢個世界就係咁

一定要細既跟大

如果唔係你係未來

你會係一個人都冇人幫你

我自己都係咁 我係學校同佢地傾計 會同佢地講住同一樣既話題

但係唔同既人面前 就要轉

其實宜家就係考驗緊你做人夠唔夠圓滑

當然 唔係叫你去100% 改變到同佢地一樣

而係點樣 可以唔改變自己既同時

仍然可以同佢地講到野 呢D就係最好最好 既人際手腕