查看: 6374|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

學校的人情,關係

而家係學校,唔知點同人做fd(我讀男校)

佢地成日爆粗(我知,正常)不過打人就唔岩啦...佢地仲食煙tim....

佢地唔係講打機(在下好小打)
就係講女人
再唔係就講花名

唉...我唔係扮清高.只係我唔想再係咁
知已一生難求
回復

我知你唔係清高,雖然你唔幾鐘意佢地話題,但不過始終同一班,不如試下你接受佢地既話題,或有可能你接受佢地既話題,令佢地覺得你係朋友,到非常朋友時,再去講自己鐘意話題。[[onion_51]]
回復 支持 反對

要識朋友就要融入佢地既一切
回復 支持 反對

我唔知係咪偏瀲..但我唔係扮清高個一群...
我覺得 雖然話呢個世界上冇朋友唔得  但交d咩朋友都好重要
照樓主所講.. 其實個班同學又講粗口又打人  傾談內容唔係女人就係打機
如果係我 我根本一個都唔會識.. 呢d"朋友"  識泥有咩用?
近墨者黑 樓主要合群 唔多唔少都要講佢地ge "語言" 但當中難保唔會學壞..
無需要因為要交呢種朋友而改變自己係咪?

交朋友未必一定要係學校嫁 興趣班 團契 補習社 係呢幾度交朋友都好嫁
無錯 係學校可能會因為咁而好靜好悶 我都試過 但咪當係上天比你ge一個考驗lor..
睇下自己會唔會忍唔住交埋d 壞朋友.. 如果將眼光放遠d..
唔理個班同學 讀好d書 第時去到另一間學校度讀 自然識嫁人起碼都nice d 正常d呀係咪?
係學校唔係點識人唔等於自閉  忍到嫁話代表你自制能力好 第時必定大有作為..
到時仲驚會無朋友? 係難嫁.. 我試過.. 但keep到嫁話你第時會好興幸你行過呢條路

祝樓主好運!
回復 支持 反對

你唔想同個D人做朋友的話 為有讀好D書 入好班
回復 支持 反對

既然你自己都唔中意咁樣
咪唔好同佢地1齊lo..
回復 支持 反對

好彩,中三升中4,d壞學生上哂差果班...
回復 支持 反對

我只能說,
近朱者赤,近墨者黑.
慎選朋友,
有必要時,盡量遠離損友.
回復 支持 反對

唔好理佢地就得-0-做自閉仔
回復 支持 反對

總有1∼2個係唔食煙唔成日講女掛[[onion_73]]
回復 支持 反對