查看: 12868|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[主雷副冰]法師攻略

1.配點
依個係我既配法
雷A 3LV-->雷B 3LV-->雷C 3LV-->雷大技 3LV        [話明主雷梗係點滿雷系]
冰A 3LV-->冰C 1LV                     最後詠唱2LV              [因為我未升到35LV所以加到咁   以後會更新返]

2.技能用途

雷A(閃雷)係同戰士1ON1既主要技,一黎打疾人,二黎攻擊力都唔錯(盾戰都有90UP)
好多人都話難中人,其實要中人就要先讀(即預測對方既動向)如果佢唔係高PING既話我多數會預一個人位,如果佢用Q/E既話就對住個影,
因為依隻GAME個影好鬼真實

雷B(閃電矛)係用黎汁雞既,因為雷B既起手速度夠快,打戰士攻擊力都有150UP

雷C(雷暴)雷A既加強板,依招基本上係前置招,我大多數都唔會用,用法同雷A一樣,都係先讀

雷大技(審判射線)依招雷大技係主戰場既時候大多數都會用,因為範圍差唔多係雷A既四倍.攻擊力都有90X3,90X3係因為佢係分三次傷害
既,所以多數唔會用黎打D係空中既敵中,因為只會中一下

雷A,C,大技就無視高低差,即係可以係高地打落低地.低地都可以打上高地

冰A(冰暴)依招既屬性係可以慢人,所以當你見到戰士既話不彷用,慢左既話佢死既機會會高好多,仲有見到有敵人比人暈左既就可以用,方
便暈完追擊

冰C(冰凍波)依招係法師既自衛技,攻擊範圍係自身既周圍,當比游俠/戰士埋係既時候可以用黎吹飛佢保命

3.國戰上

法師低防就係人都知,所以法師唔應該沖咁前,跟係戰士後面就差唔多喇.如果有游俠隱身既話就千其唔好跟住佢,因為佢好大機會會比人掃
到.仲有法師既大敵係刀游,刀游既懲戒可以比法師好大既傷害,所以要防刀游,防刀游你可以聽腳步,周圍掃,因為掃中隱身既敵人都會有個圈
圈住佢,重有睇水花,隱身行過水都會有水花.最後建議法師們用滑鼠模式(禁ALT可以轉)原因係滑鼠佢掌握比準心好,重有滑鼠模式比較易掃
中刀游.

以上資料只作參考,如有錯誤不彷回覆提出

唔出名既紅國A SER法師      秋天的嘆息

評分

參與人數 1樂點 +8 +2 收起 理由
亂世之奸雄 + 8 + 2 原創

查看全部評分

回復

我想知雷c係點樣嫁?
回復 支持 反對

雷C係雷A既加強板   範圍大過雷A少少  個樣都係同雷A一樣
仲有好似有倒地屬性

但係由於佢用既MP差唔多係雷A既兩倍
所以我冇選擇佢
回復 支持 反對

雷c係雷法的吹飛技-0-"所以扣mp會多好多-0-'
攻...同雷a差唔多- -"囧
回復 支持 反對

正確來說,雷c攻比雷a低[[bao_50]]
回復 支持 反對

原帖由 wcwong0910 於 20-8-2008 17:27 發表
正確來說,雷c攻比雷a低[]

無奈地- -"想有雷d一定要升晒雷c= ="
回復 支持 反對

多謝加分-_-雷C比我既感覺完全係呃點 - -
回復 支持 反對

原帖由 最強兄 於 21-8-2008 01:57 發表
多謝加分-_-雷C比我既感覺完全係呃點 - -

唔可以話呃點...只可以話雷矛既贈品- -吹飛有時好-6嫁
回復 支持 反對

有時吹飛都幾好用...
(用來走佬的時候)
回復 支持 反對