查看: 4247|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

5轉咒好d or 4轉咒好d??

5轉咒好d or 4轉咒好d?? pvp呢講
回復

http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... nA=41677&tnum=7

暗槍方面可以睇下呢篇短短地既文...

不過問我4轉定5轉咒pvp好d
咁我就真係唔識分喇=3=

不過我覺得4轉咒好d,
冰+ 減速&嚴暈,
我覺得呢d效果都幾有用下
回復 支持 反對

勁唔勁都係睇你張卡點咩同高唔高job...
不過講效果我就覺得4轉咒優勝d...
範圍技就差唔多咁多...
不過4轉打到ge範圍大d...
效果方面:
4轉: 4job減速 6job弱防 8,10job冰 12job恐懼 16job暈 18job死亡冰霜 20job嚴重暈厥
5轉: 8job死手 12job減速減命中 14job減暗抗 16,18job減人hp 20就唔知了...
PvP我用4轉的...
(好少用5轉...加上冇升過5轉卡...得18job)

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
sai6606 + 5 很好的意見

查看全部評分

回復 支持 反對

4轉好d啦 有得減速
回復 支持 反對

4轉好D
4轉用魔攻(主武),5轉用槍(副武),一般都係主武勁過副武
回復 支持 反對

4轉好D
unknow.911 發表於 22-1-2009 17:38

唔識野唔該走開唔該=]
5轉咒係用魔攻既=]
識唔識咩叫"魔法攻擊力增加160,暗屬性之力增加250"?(抄自冰之nostale&暗槍技能&暗槍既普攻)
加上當中沒有任何招是"遠距離攻擊力增加xxx"(刺客是個例子,個xx飛鏢,係"遠距離攻擊力增加xxx")
回復 支持 反對

4轉好D
unknow.911 發表於 22-1-2009 17:38

笑...
你係咪未玩過咒呢?
咒所有s卡都係用主武,,,即係杖的...
副武...即係槍...只有1轉時先用到...
(本人玩咒咁耐...冇張s卡係用槍的...)
不過槍ge效果都會係你用s卡個時出現...
回復 支持 反對

PVP就4轉法,出完哂技轉做1轉再重複冰人睡眠回血....

打怪都係4轉法,招20技一出D怪暈哂先有機會唔扣血出其他技清怪
2# 無名yes

在下也曾經有去回貼呢(羞
回復 支持 反對

PVP就4轉法,出完哂技轉做1轉再重複冰人睡眠回血....

打怪都係4轉法,招20技一出D怪暈哂先有機會唔扣血出其他技清怪
2# 無名yes  

在下也曾經有去回貼呢(羞 ...
風之古路羅亞 發表於 24-1-2009 00:53

其實咒5  pk都唔弱 唔信可以試下
但當然唔好用1d唔[甲]ge裝啦
唔係ge話點用都廢啦
所以到了後期升lv都係咒5(鴿or其他光屬)
死地           -->        咒3
回復 支持 反對

其實咒5  pk都唔弱 唔信可以試下
但當然唔好用1d唔[甲]ge裝啦
唔係ge話點用都廢啦
所以到了後期升lv都係咒5(鴿or其他光屬)
死地           -->        咒3
kkoo@ 發表於 24-1-2009 11:25

3章怪其真5轉咒同4轉咒打都得既
4轉:拖怪
5轉:單一隻打

5轉因為冇咩範圍技,要單一隻打
4轉個範圍較多&大,所以拖怪打
不要忘記 ...
水剋光的(+50%)
暗同光係對立(300%)
回復 支持 反對