打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 新手問題集中營(大量老手在此解答)

命暴 應該出取消
[H]hk211hk 發表於 21-8-2009 09:29

見到秒速係co*g post左自己段連擊片
- - 次序錯左姐 太執著-.-
30技有 強制我都忘記了haha
olewiso 發表於 21-8-2009 10:28

a_a  執著         d         好
回復 支持 反對

樓上俾link我XD 我要睇
回復 支持 反對

樓上俾link我XD 我要睇
battlesunx 發表於 21-8-2009 12:50

身為nakuz dnf版版主竟然向我要co*g的link  嘿嘿;P
http://co3546573168734324lg.cn/viewthread.php?tid=494404
自己搞a_a
回復 支持 反對

原來秒速俾過我睇=v="
糟了這邊又變吹水區了
回復 支持 反對

見到秒速係co*g post左自己段連擊片

a_a  執著         d         好
dnf-_- 發表於 21-8-2009 04:38

a_a 執著          屎        好
回復 支持 反對

我想問下我買80蚊gash,應該係邊到充入dnf隻game入面???
有冇邊個答到我?__?
回復 支持 反對

小弟又來了:L

今次不談驅魔, 小弟也開始討厭驅魔了, 不因為驅魔弱, 正是因為驅魔太強太易上手

一開始接觸完點錯技的狂戰馬上就轉玩驅魔的小弟, 受到驅魔控制意識影響, 一直都視大判定為理所當然

三個身位外的敵人, 隨便甩出巨兵推開, 兩個身位的馬上空斬接上星落打, 又把敵人打走

小弟長期玩驅魔習慣的意識, 就是不讓人近身, 以各種大判定技能拒絕來襲, 外加一點控場技

最近小弟眼見漫遊技能夠華麗又"好像"很好連, 忽然想感受一下驅魔很難享受到的華麗技能流派

劍及履及就開了隻槍手, 還花兩天時間升到18, 不花完疲勞就馬上去轉職漫遊然後學技, 試招去也

小弟暫時學了: 膝撞5+C 浮彈1 迴腳1 手雷1 格林1 BBQ1 踏射1

問題來了, 怎麼PK這麼難連招?

膝撞和BBQ的判定還真小得可憐呢, 比起空斬打疾風打的大判定實在無法相提並論, 比起上挑也小了幾乎一半

格林難中, 手雷也用不好, 朋友說手雷按下鍵丟身旁, 浮空走上前BBQ就是

知易行難, 就是不習慣按方向鍵出招, 也不習慣讓對方這麼近身, 手雷通常也放早了, BBQ也連不起來

請求各位高手指導一下漫遊的走位連技意識...如何活用手雷及BBQ等

P.S. 小弟是打算完全傾向PVP的, 也求教一下技能點法, 刷圖升級方面就依靠親友團好了XD
回復 支持 反對

樓上請自行多pvp一下
技術自然會變好了.....
遊俠連技已經不算是太難了
走位意識也只能練出來
連技遊俠有很多都要靠臨場反應的...
回復 支持 反對

樓上請自行多pvp一下
技術自然會變好了.....
遊俠連技已經不算是太難了
走位意識也只能練出來
連技遊俠有很多都要靠臨場反應的...
battlesunx 發表於 21-8-2009 16:09

正解 樓上上喜歡可以浮彈20 到時不管bbq的判定多少 也能中
手雷想利用好都係講經驗 你p得多就識 方法就係按下 在身邊掉下 使靠近的對手中招 打遠的按前/不用按 空中就按上 看準時機是重點 p多d你就識了
還有 你漫遊都唔學浮彈c+_+
回復 支持 反對

大家好-,-新手報到!!!!
我係絕剎/夕靜寧= =多多指教
我既目標係做到Guxxy咁勁既藍拳技術!!大家多多支持
回復 支持 反對