打印 上一主題 下一主題
收起左側

[公會家族] 光速傳說 車隊宣傳 [6月傳說再起]

關閉 [複製鏈接]
某日 - 南山城外 (天晴)

三個人在分配送貨路線

neobee - 隼人
silk - 俊
mustard - 阿Dee

隼人: 我同俊上山, 你(阿Dee)行下面
阿Dee: 哦~~知道隊長 ^^>

說完之後三架車即分頭行事

~~~~~不到10秒~~~~~
碰!!! (撞車聲)
阿Dee: 哎呀~~
俊: 乜料?
隼人: -.-"

(回神) 阿Dee: 無事無事~~繼續...(汗)

~~~~良久~~~~

咇~~(剎車)
俊和隼人已先後完成路線回程, 等待阿Dee

隼人:...你估下你個friend...返唔返到黎?
俊: ....照個勢...有D危
隼人:...你個friend....個牌買返黎架?
俊: ... (無言)

咇~~(剎車)
時間: 00:00:00
滿意度: 0
任務失敗

阿Dee: sorry~_~
隼人: 呼~~ (抽煙中)... 食少少野先, 休息5分鐘

俊隋即拉阿Dee一旁重新解釋路線

======================

第二節完...
回復 支持 反對

我要入團~~
回復 支持 反對

我要入團~~
yahoo1011 發表於 2-6-2010 16:44

你係一隻魔鬼~不是嗎?
回復 支持 反對

呵~~ 目前唔收唔代表唔會再收 XDD

慢慢update下d野先
仲要搵我副隊傾下日後大計 @@ ...
真白羊 發表於 2010-3-4 21:59

有咩大計先?
回復 支持 反對

羊兄~其實我想入你車隊-_-"
回復 支持 反對

有咩大計先?
SUGAR-BB 發表於 2-6-2010 20:20

主要係team up一班有興趣玩既新手同老手
我會以計point既型式去鼓勵老手帶新手同埋新手努力升級同做任
同埋鼓勵隊員多上線 (注意: 計point既point唔係樂點)
整個計劃我已經係晒個腦度, 未打出黎
六月頭仲未開始收人, 我等個傳說活動完埋先

係收人之前, 我會用故事型式講下我車隊成立既背後故事
停收人既原因同再收人既原因
有興趣入隊既我都想你地先知多少少再決定入定唔入
回復 支持 反對

主要係team up一班有興趣玩既新手同老手
我會以計point既型式去鼓勵老手帶新手同埋新手努力升級同做 ...
真白羊 發表於 2-6-2010 23:40

我要入...等我放左AC先加入
A___________________A
回復 支持 反對

公告: 第一屆港澳區格蘭披治賽即將舉行
車手需要通過路試才可以參加

俊: 喂~去報名啦! 贏左就上位喇
阿Dee: 吓? 高手如雲喎~
俊: 未驚過! 你既比賽引擎加上我幫你砌既裝備, 打入8強冇難度
阿Dee: 可惜既係我既引擎唔可以換俾你, 如果唔係以你技術就應該冇難度
俊: 到時我地換轉車用囉~ 參賽認牌唔認人
阿Dee: 好! 我幫你阻住其他對手, 炒車我絕對有信心~ 係喎! 唔知隊長參唔參加?
俊: 佢返工成個月冇黎車會...等佢唔知等到幾時
阿Dee: 咁我地幾時去報名?
俊: 聽日啦~
阿Dee: 好!

俊和阿Dee順利取得港區參賽資格, 很快就來到初賽日
距離比賽開始尚有半小時

阿Dee: 俊仲未黎既?
鈴鈴~~鈴鈴~~(電話響起) 來電者 - 俊
俊: 喂~大件事, 公司有事黎唔到!
阿Dee: 哦~~咁由佢啦~ 做野緊要~
俊: 咁你點呀?
阿Dee: 我? 你都唔黎, 我返屋企喇~
俊: 唔好啦~ 你去比賽啦! 幫我贏個獎返黎!
阿Dee: 我?
俊: 係呀! 你身上既裝夠贏架喇, 唔好自炒就得架喇!
阿Dee: ....
俊: 去啦~ 差唔多開始喇~ 加油! 我去做野先~ 等你好消息!
嘟~~~(掛線了)
阿Dee: ....唔自炒? 未試過...

距離比賽開始尚有5分鐘
於是阿Dee唯有整理好裝備進入比賽場
咇咇咇咇~~警報! 發現入侵者!!
阿Dee: 吓? 咩事?
主持人: 喂~ 你架車未掛牌呀~
阿Dee: 吓? 係喎! 我有架~ 係倉....依家去拎
主持人: ....
於是阿Dee立即去倉左搵右搵~~
阿Dee: 個牌呢? 死喇! 明明係度架? 啊~~搵到喇!
但是當阿Dee再回到比賽場, 比賽已經開始了...

第三節 完
回復 支持 反對

第一章 傳說
(最終回)

某日

俊: 阿Dee, 想唔想爭下地盤?
阿Dee: 想~~~下咁囉~ 隊長又唔係度
俊: 我地自已開個車隊
阿Dee: 吓?
俊: 你退車會, 開個新既. 我留係度call人轉會. 3日新車會見
阿Dee: ...哦

於是...阿Dee離開了車會
去找傳聞中的帥哥成立新車會

帥哥: (點收報名費)...ok~o岩數..填form唔該~
阿Dee: ...(看表格)
...(叫咩名好呢...)...
...(我地走..都係希望為左比而家出名...)...
...(比音速更快)....
...(極速?)....
...(太盡了....沒進步空間)...
...(光速! 嗯...光速咩好呢...)...
.....
...(對了!)

寫寫寫...(填form中)

傳說 - 可以是一個歷史上的事件, 也可以只是一個虛構的影像
傳說 - 似乎已經過去, 亦可以是未來
創造你的傳說 - 挑戰屬於你的 《光速傳說》

第一章 完
回復 支持 反對

十卜肥羊~~~~~~~~~~~~~~~~~
想入你車隊Q_Q
回復 支持 反對