查看: 12435|回復: 69
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 原創***縹緲峰~再更新左圖 xd講解 不喜勿插

首先 我開e個post既原因係 尚次同人刷小飄 刷到一鑊熟 所以講下 不喜勿插...(e到係得d圖大 好小字 好易明=])

縹緲峰分為2種 第1種係 初戰縹緲峰(通常 d人都叫 小飄)  縹緲峰(e個d人就叫 大飄)
入面分別有:
1.哈大霸

2.桑土公
3.烏老大
4.卓不凡
5.不平道人
6.任平生
7.李秋水

打小飄要60毒抗 大飄就要280毒抗(d人都係用毒抗裝 毒抗用黎打烏老大 因為佢有招毒攻好勁既大技同埋會扣你毒抗)
最好就6m血up (其實唔好小過4m就得 但係好小人組... 如果你小血 打王個陣好易死..)
去樓蘭(192,223)程青霜 去 初戰縹緲峰(小飄)or縹緲峰(大飄)  要有6人係組入面 一定要有1個ec 有外攻有內攻 同埋逍遙(最好有埋 無就辛苦小小)大飄一定要少林。

第1隻 哈大霸
佢係第1隻王你要打既, 同佢打 係佢發出綠光既時候最好搵隻武當封住佢 因為佢綠光打人係超痛 同埋佢會定身 佢仲會有幾個狀態 xxx的痛 有1個就係你打佢傷害加陪 同埋綠光 打完e隻 去左下打第2隻王~~5分鐘後 全綠光

第2隻 桑土公
e隻王會放大技(牛毛毒針)同埋你每扣佢指定既血量or時間 佢就會潛地 之後放僵屍出黎 每潛地就放1隻出黎 d僵屍打人都好痛下 最好搵個少林引佢 5分鐘打唔死佢 佢會出技 就係你地全隊死曬~.~

第三隻 烏老大
點解要有毒抗 就係因為佢 佢有招技會扣你毒抗 同埋 綠波香露刀<-毒攻擊 打人好痛 你無毒抗即秒 所以 如果你真係無毒抗 你最好去左小小有條樓梯個到企係到等人地打死佢...

第四同埋五 卓不凡/不平道人
佢地一開始就會比一個好同埋唔好既狀態你(有時1個-.-") 好既有:加速15%/每秒加200血/每秒加100氣  唔好既有:-速15%/每秒-200血/每秒-100氣  之後 你就要打不平道人先 之後就係卓不凡 佢地會出技 會講  卓不凡/不平道人:xxxx(人名) 小心走火  之後就睇下個狀態係咩 我唔係好記得 好似係 幾秒後爆炸 你身邊既人好扣血

第六 任平生
e隻最易打 可以秒的-.-"..乜野技都無

第7隻 最尾1隻 李秋水
最難打既一隻 隻王會暈你10秒 會放寒冰係地下(見圖) 你係舊冰身邊 你會扣血同埋會-速 所以見到舊冰唔好行過去~~ 最痛既 就係佢會出劍舞 佢係係頻到講 xxxxxxxxx劍舞。冰/火/玄/毒/外攻/內攻擊   你就要去岩屬性既陣 顏色->冰=淺藍   火=紅   玄=黃   毒=綠   外攻=白   內攻=紫 有咁快行去個陣到 唔係會係咁扣你血(遲下補番地圖比你地睇)10分鐘打唔死佢 你地全部都會死曬..

掉落**
哈大霸:
秘銀碎片
3lv 寶石雕琢符
10級鑒定卷軸
玄天寒玉
毒抗套裝
潤魂石(1級)

桑土公:
秘銀碎片
3lv 寶石雕琢符
10級鑒定卷軸
玄天寒玉
毒抗套裝
潤魂石(1級)

烏老大:
精鐵碎片
低級寶石鑲嵌符
10級鑒定卷軸
玄天寒玉
潤魂石(1級)

卓不凡/不平道人:
*無*

任平生:
精鐵碎片
低級寶石鑲嵌符
10級鑒定卷軸
玄天寒玉
潤魂石(1級)

李秋水:
棉布碎片
低級寶石合成符
10級鑒定卷軸
玄天寒玉
102級神器的神節(好難出 e樣野個個都好想要 包括我=.=...)
潤魂石(1級)

****完****我寫文麻麻 唔好插/口\
以下係毒抗裝 刷小飄有的

評分

參與人數 2樂點 +20 Bravo! +1 收起 理由
也碌都有 + 1 精彩
恆- + 20

查看全部評分

回復

唔係同我一齊一鑊熟個時影GA MA#21
話時話...下次真係唔好組個條豆腐EC同武當 個EC無抗又唔出聲又唔企樓梯跟住就死Q左 我地叫第2個EC救佢1起又死Q過...個武當又係 -.- 第2個EC又呆呆地 最後得我1個挑秋水咁濟 -.-
回復 支持 反對

話時話...下次真係唔好組個條豆腐EC同武當 個EC無抗又唔出聲又唔企樓梯 ...
andywilliam1 發表於 24-10-2010 04:54

叫左唔好組佢-.-"
回復 支持 反對

寫得唔錯
回復 支持 反對

好多時打李秋水白同黃/紫同紅 成日掉轉跟住死埋-.-
回復 支持 反對

先支持的說~
小飄 0毒抗都可以過~
血多就ok (我係其中一個@@ 我9m血)
回復 支持 反對

小縹有少林,e師同逍遙既,3人刷都夠(不過會慢D)
回復 支持 反對

話時話...下次真係唔好組個條豆腐EC同武當 個EC無抗又唔出聲又唔企樓梯 ...
andywilliam1 發表於 24-10-2010 04:54

吾係官方圖黎架咩#1#1?
回復 支持 反對

有ec同逍遙加隻天山都夠!
回復 支持 反對

大飄一定要有埋少林先易打
回復 支持 反對