查看: 8639|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] 有關使用八達通作E-PASS遊玩事宜

關閉 [複製鏈接]

以下內容只屬個人意見,與本壇,本版,本版其他版主立場無關

相信各位有玩K社旗下的街機Game也知道甚麼是E-AMUSEMENT PASS(下稱E-PASS),也有很多遊戲支援甚至只需拍卡,例:Jubeat,Reflec Beat,DM/GF XG,麻格等,亦發現本港的交通IC卡--八達通亦可當作e-pass用,但本人卻發現了1弊點,就係撞卡!當我朋友(下稱A)嘗試用八達通打Jubeat時,發現已有E-PASS登錄程序(即打Password果版),但A從未開過卡,為何會有E-PASS呢?在此,小弟奉勸各位,如非必要,請勿使用八達通作E-PASS遊玩,這樣即使你能開卡,但會對持有這卡no.的E-PASS使用者不公平,現時E-PASS 1張售價為35港元,如真的認真打下去(現時一個Game Save Data保存期為365日),請買卡及影低八達通卡的E-PASS no.去過data吧!!!
回復

用八達通咁得意XD
回復 支持 反對

講到咁正式= =?
回復 支持 反對

講到咁正式= =?
Forte 發表於 2011/12/17 22:09

呢個錯誤 始終都涉及到38蚊既
回復 支持 反對

如果e-pass卡真係由
0000 0000 0000 0000 到 FFFF FFFF FFFF FFFF 既話

八達通同E-PASS撞卡既機率真係極低
只能說你的朋友十分不幸-.-

話說
以下內容只屬個人意見,與本壇,本版,本版其他版主立場無關

怎麼會使用了版務公告分類-,-
回復 支持 反對

如果e-pass卡真係由
0000 0000 0000 0000 到 FFFF FFFF FFFF FFFF 既話

八達通同E-PASS撞卡既機率真係極低 ...
maxycy 發表於 2011/12/17 23:14

其實d號碼係可以去到Z

不過機會真係好低
你遇到呢d機會 不如去買六合彩
回復 支持 反對

其實一直以來冇人回報咩囧...?
回復 支持 反對

其實d號碼係可以去到Z

不過機會真係好低
你遇到呢d機會 不如去買六合彩 ...
Torchic╳小火雞 發表於 17-12-2011 23:21

習慣左睇16進制-3-

btw
我覺得應該唔止香港八達通有呢個bug
因為要張香港八達通同香港用家(冰仔既fd A)撞卡
機率係極極極低...
回復 支持 反對

習慣左睇16進制-3-

btw
我覺得應該唔止香港八達通有呢個bug
因為要張香港八達通同香港用家(冰仔既fd A)撞 ...
maxycy 發表於 17/12/2011 23:34

唔止hk,GA仔國同泡菜國都有
回復 支持 反對

哈哈咁你朋友真系好唔好彩
回復 支持 反對