查看: 8769|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Jubeat] [事件回應] 對於本次本團版區被炸的事件.

關閉 [複製鏈接]

各位. 本人剛從公司回來
聽到有人在本人昨天發佈的團帖被一些網友回覆對我的反感言語
本人希望在此對本事件作出回應

首先, 很抱歉2位版主
要勞煩你們真的很對不起, 事件都是由於本人的以往的遊玩態度
亦對不起經常瀏覽本版的會員.

見到有網友對於"-7團"的名字 有涉及抄襲的成份
本人希望在此澄清 本人與其他幾位會員曾商討有關起名的事宜
對於在討論中有會員提出香港早已有-4,-6 2個大團; 日本亦有-9團
而且在這些大團中亦產生不少實力頗高的成員
大多都已擁有8.xx jubility或以上的實力

而且本人亦根據-7團的名字 在e-pass gate網頁中搜尋
亦未曾發現有-7尾名的名字. 所以才訂下-7為本團的團名
而本團起-7名的目的 並非跟風, 或者跟-4,-6 2個大團打對台
而只是我們只是一班圍內的成員 大家有興趣聚在一起而搞的細團

本人被邀請為成"-7團"(貴團)的代理團長, 理由是因為貴團的團長沒暇處理團務
所以由本人暫時擔任代理團長職務 直至本團運作順暢後
再作討論是否繼續職務或降回為專屬幹部

大家看到帖子的回覆 略為會清楚本人以往的遊玩態度
本人的卡大多為"被做"的分數 大部份lv.9-10 的SSS分數
非本人所打. 本人亦都承認以上的行為.
但其他大部份lv.8或以下, 及少量lv.9歌曲均為本人的分數
本人亦在facebook拍下歌曲畫面照片以作確實

近期i'm so happy EXT 被友人S.HO-TEA代打EXC
此事件已之前向一些對本人反感的網友在facebook作出回應
本人在此再次聲明, 我講過
被做的分我會努力去打回來 但請你們給予我時間
雖然我的分數已被打到好高, 但我仍會努力去追返.

本人以往被稱"BEE神" 亦因這些事件而產生的稱呼

本人亦在此聲明, 本人明白有些人會對本人的行為, 遊玩態度反感
但亦希望各位可以體諒. 但如果你們是不能接受
本人亦不會再對你們有任何朋友上的關係
. 就算你們話我係全部俾人"做分"都好
俾人做IMSH EXC上港一榜都好
本人亦不會作出理會. 而且, 本人對於上唔上港一榜沒有任何興趣.

本人亦希望各位對於本人反感的網友, 能遵守本樂古的論壇守則
若然本人發現再有任何對於本人的反感言語 過於偏激更甚至帶有人身攻擊及恐嚇成份
則會報警處理! 希望各位可以明白.
回復

另外再開新的團帖,thx
回復 支持 反對

另外再開新的團帖,thx
lll161616 發表於 28-12-2011 04:36 PM

團帖暫不會再開 因暫時未完成我們的內部人數情況
而且考核內容亦未確實, 所以暫時不會對外收生
直至本團另行通知為止
回復 支持 反對

都係打機姐,D分幾神都唔重要
就算玩到世界第一出番機鋪米又係變番正常人一個@@"
回復 支持 反對

就算玩到世界第一出番機鋪米又係變番正常人一個@@" ...
jimmg12 發表於 28-12-2011 04:43 PM

朋友 好同意你這句講法
回復 支持 反對

就算玩到世界第一出番機鋪米又係變番正常人一個@@" ...
jimmg12 發表於 28-12-2011 16:43

其實你咁講 牛頓都係正常人啦 邊有人唔正常架姐

正題
空穴來風未必無因 自己參詳
回復 支持 反對

其實你咁講 牛頓都係正常人啦 邊有人唔正常架姐

正題
空穴來風未必無因 自己參詳 ...
bennyyam0614 發表於 29-12-2011 04:10

平時係沙龍同D女講話D分係自己打
打唔到又話D掣有問題所以失準冇SSS
最正常係BEE神啦:lol

========================
講事實都扣分, 阿板主你冇野嘛?

評分

參與人數 1樂點 -40 收起 理由
lll161616 -40 A2

查看全部評分

回復 支持 反對

平時係沙龍同D女講話D分係自己打
打唔到又話D掣有問題所以失準冇SSS
最正常係BEE神啦

============ ...
ZAC-TEA 發表於 29/12/2011 05:01

我唔理邊d係事實/歪理,總之,含有人身攻擊成份我就要扣分,我亦只係按本版版規A2項對你作出扣分而已,lock post前已講明再有類似情況只會按章處理
回復 支持 反對

我唔理邊d係事實/歪理,總之,含有人身攻擊成份我就要扣分,我亦只係按本版版規A2項對你作出扣分而已,lock po ...
lll161616 發表於 29-12-2011 21:16

話佢正常都人身攻擊, 板主你D思路都幾正常

我只係覺得
如果你做板主淨係識扣分
唔敢以真面目示人
咁你做人都幾無意義
回復 支持 反對

各位. 本人剛從公司回來
聽到有人在本人昨天發佈的團帖被一些網友回覆對我的反感言語
本人希望在此對本事 ...
kingson2 發表於 28-12-2011 16:32

見到有網友對於"-7團"的名字 有涉及抄襲的成份
本人希望在此澄清 本人與其他幾位會員曾商討有關起名的事宜
對於在討論中有會員提出香港早已有-4,-6 2個大團; 日本亦有-9團
而且在這些大團中亦產生不少實力頗高的成員
大多都已擁有8.xx jubility或以上的實力

而且本人亦根據-7團的名字 在e-pass gate網頁中搜尋
亦未曾發現有-7尾名的名字
. 所以才訂下-7為本團的團名
而本團起-7名的目的 並非跟風, 或者跟-4,-6 2個大團打對台
而只是我們只是一班圍內的成員 大家有興趣聚在一起而搞的細團

好.首先係網頁搜尋問題,以我所知係搜尋唔到字尾既名例如4團或6團既你打-4或者-6係搵唔到d人既名,
因此貴 團長係e-pass gate網頁中搜尋搵唔到-7尾名係正常架。(姐係你可以選擇第二個團名)
接著我有提問.貴 團設立既目的 , 什麼理由以7來命名?我自己只諗到一個粗口字黎形容但係係度就唔講得。
小弟絕無不敬既成份不過我覺得與其比人懷疑索性諗過第二個更好既團名.
回復 支持 反對