查看: 10730|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Jubeat] 有玩Jubeat Plus o既請幫幫手

關閉 [複製鏈接]
因為小弟見E個見集中講Jubeat所以先係到開post
=================
話說我部iPhone因為用E個Theme:
h ttp://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=16800&snA=3898&tnum=4&subbsn=18
所以裝左v2.0.0
跟住我將51ipa down落黎o既ipa解壓
放D歌入去
Total 211首

不過
問題出現了
可能因為版本問題
大部份v2.5.0以上之後o既歌save唔到個record
唔知有無好心人可以話比我聽應該點改?
回復

pm你 請看pm 依家係2.7 請更新最新 仲有依個係街機音樂遊戲
回復 支持 反對

正版人士路過....
回復 支持 反對

pm你 請看pm 依家係2.7 請更新最新 仲有依個係街機音樂遊戲
惟愛獨有 發表於 8/1/2012 22:30

忘了說,一早通過了可討論,已出公告
回復 支持 反對

樓主去 51ipa 直接 下2.7.0吧:)
回復 支持 反對

其實大家係咪get唔到我想講咩?
我知道51ipa有v2.7.0
但係問題重點係我裝個theme一係就玩到save唔到record
一係就玩到「終了」唔到
回復 支持 反對

其實大家係咪get唔到我想講咩?
我知道51ipa有v2.7.0
但係問題重點係我裝個theme一係就玩到save唔到record
...
影之輪舞曲 發表於 9-1-2012 20:13

一係洗機 定下你ios4以下?
回復 支持 反對

回復 7# 惟愛獨有

iPhone 3GS
iOS 5.0.1
已JB
Jubeat plus版本:v2.7.0(已更新)

但問題係未解決(同頂樓條link入面o既問題一樣)
============================
save唔到record係因為我曾經改過入面o既檔
之前無講清楚sorry
回復 支持 反對

回復  惟愛獨有

iPhone 3GS(iOS 5.0.1)
已JB
Jubeat plus版本:v2.7.0(已更新)

但問題係未解決(同頂樓條 ...
影之輪舞曲 發表於 12-1-2012 20:04

無人叫你改入面d檔嫁bo 電腦同iphone既jubeat plus .ipa 全del重新下載 有日本app用日本app下載
回復 支持 反對

無人叫你改入面d檔嫁bo 電腦同iphone既jubeat plus .ipa 全del重新下載 有日本app用日本app下載 ...
惟愛獨有 發表於 2012/1/12 20:07

我成日都改架啦

=============================

樓主試下咁樣做
首先去cydia裝iFile

然後去/var/mobile/Applications
搵返jubeat plus個folder
入到去之後揀Documents
裡面有個MusicScores.sqlite
修改佢個訪問權限就得啦(如下圖)

再改埋mulist同prodlist既訪問權限
好似上圖咁

再試下得唔得

(p.s. 我手上只有一部iPad 所以用住iPad做示範先
不過方法應該同iPhone/ipodtouch一樣)
回復 支持 反對