打印 上一主題 下一主題
收起左側

加勒比海盜 積克船長武器裝備與電影周邊飾物

加勒比海盜裝備與飾物

加勒比海盜魔盜王終極之戰(又名世界盡頭)航海地圖

「不老之泉」藏寶圖

「不老之泉」藏寶圖近拍

「不老之泉」藏寶圖近拍

海盜裝備與飾物近拍

阿茲特克金幣 Aztec Coin
這些金幣本來是阿茲特克人(Aztec)用以賄賂赫爾南多.科迪斯(Hernando Cortez), 指望阿茲特克文明免受搶掠,但科迪斯違背了諾言,恣意的破壞了阿茲特克文明,於是這些金幣被阿茲特克的神明所詛咒,一共是882枚. 在科迪斯前往西班牙途中,遭遇到了加勒比海盜的攻擊,這些金幣於是成為加勒比海盜的戰利品.而正是這些被詛咒的金幣拉開了加勒比海盜的序幕。

仲記唔記得加勒比海盜第一集?一開始鄧維廉頸上戴著嘅阿茲特克金幣,錯就係哩個!!可以掛係頸上~

布沙就係同佢班海盜偷咗哩啲阿茲特克金幣而受到咀咒,變成骷髏不死身

左邊果個係塑膠製而右邊果個係DISNEY 迪士尼 加勒比海盜電影限定紀念品飾物24K金打造出黎!!

背面

阿茲特克金幣#墜 一件精美的電影周邊飾品,一件難得的電影紀念品!

電影中的阿茲特克金幣

其餘海盜金幣(係咪好耀眼呢?其實8枚都係用塑膠製)

積克船長羅盤(左邊果個可以轉)

魔盜王隨身腰袋

積克船長個人裝備:
- 積克船長帽
- 積克船長頭巾
- 積克船長配劍

- 積克船長火銃
- 積克船長戒指
- 魔盜王標誌性旗幟

加勒比海盜Davy Jones 戴維鐘斯寶箱

加勒比海盜眼罩

紅頭巾海盜旗

哩隻就係積克船長手上果隻綠寶石骷髏戒指,不锈鋼製非常罕有綠寶石表面非常耀眼

海盜裝備之單筒式伸縮望遠鏡

哩個就係航海時代海盜係海面上常用嘅單筒式伸縮望遠鏡,目的係用黎觀察海上情況

經過我四出搜尋之後,今次搵到海盜望遠鏡,我個海盜寶箱又多一件海盜裝備

我自己嘅心願係搜羅航海時期海盜嘅裝備,將佢地通通收藏係寶箱入面,作為紀念

回復

帽,頭巾,眼罩,骷髏金幣【掛飾】,鐵鈎,劍,火繩槍,指南針及骷髏戒指
杜亞斯 發表於 8-4-2012 13:15

where buy the 指南針? i want it~
回復 支持 反對

死圖
回復 支持 反對

死圖wo...
回復 支持 反對

請去哩個Post睇

積克船長歷險裝備套裝
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... 8661&extra=page%3D1
回復 支持 反對

睇黎樓主好中意魔盜王
回復 支持 反對

圖死左==
回復 支持 反對

死圖
回復 支持 反對

死圖了=.=
回復 支持 反對