打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 九陰真經之我在少林的日子!

九陰真經之我在少林的日子!「轉載」

伺服器:慕容世家
角 色:戰小龍

遊戲終於開測,作為玩過既我當然會繼續玩啦!一入Game,開個人物叫戰小龍,決定投身入少林寺,做個出色的和尚老!雖然係正派,而且又係佛門,不過正所謂,我不入佛門誰入佛門,唔好睇少和尚呢個門派,因為佢地都幾屈機,雖然無得做壞事(門規話),但係我又點會理佢,一於借佛殺人!嘻嘻!

一入遊戲嚇親我!

小記玩國服最衫的2次封測,所以今次一入港服真係全個世界唔同晒,仲有少少嚇親添,點解會多左自動尋路功能既?咁咪隻Game變得容易玩左好多囉?咁我咪無得蝦人?頂!好啦唔理佢第一時間去搵個武館二打六拜師解任先!跟住指示做完一堆任務,就要去隔離間房搵師兄練功,其實咪就係隻Game個新手教學。

未行走江湖繼續嚇一嚇!

搞掂晒個新手戰鬥指南出來之後,又要走返去搵師父,呢個時候師父就叫我去捉魚定捉蛇,跟住指示去到碼頭,點知突然畫面一黑就見到自己跌左落水,果一下又嚇一嚇!原來呢個係最初的奇遇,即係拎第一本輕功既奇遇任務,而隔離有個寶箱,但又開唔到即係想點呢?其實大家只要去其他出生點,入返呢個山洞帶埋青銅鎖匙就可以開個寶箱拎野喇!呢D咪就係老手既經驗呢,嘻嘻!

做大俠即係阿四..

返去同個師父講完呢單野,佢恭喜左我,都未有得休息佢就好似唔順氣咁叫我要出去幫下人,呢個時候任務就彈左出來要個小朋友拎風箏,心諗學左新輕功又唔代表識飛天,又唔代表我係好人,點解要強逼我去做...但唔做又唔得,否則過唔到新手引導任務,就修練唔到內功,唉...

搞掂拿拿林去少林!

經過幾分鐘搞掂晒新手村既任務之後,終於可以去搵個門派拜師學藝,本來之前玩武當覺得唔錯,不過武當既衫著起來太靚仔,做人已經夠靚仔,玩Game仲要咁靚仔做咩?所以我先決定淡泊人世間之情,歸依我佛,而且少林武功勁!點都要試下架啦,學有所成即刻去做十大惡人,係我玩呢隻Game既夢想!

個少林門口真係靚!

見到方丈佢叫我跳勁舞團!

幾經辛苦去到少林,搵到門派接待人,然後入去見掌門-少林方丈,呃鬼佢我決定加入少林寺做佢徒弟,點知一加入之後,佢叫我玩團練,而個團練一練最快都要10分鐘,同時個玩法真係好鬼似勁舞團跳太極,勁舞團點玩相信好多朋友都知,但何謂跳太極?因為個人物練功既動作都係慢到好似耍太極咁囉!

睇任務列表搵著數!

幾經辛苦滿足完個方丈之後,大家呢個時候可能都會好似我咁唔知做咩,但唔緊要!因為,我地可以打開任務列表,點推薦任務,之後搵任務做,推高自己既江湖聲望,因為少林既其他武學需要玩家到達一定江湖聲望先會開放!今期就玩到呢度先!下期,再講下我係少林既立酸屎!

點小地圖個助字仲會教你點去玩添。

轉載pcgameweekly 逢周5出版

回復

第1 給個讚!!
回復 支持 反對

轉載既@@?
回復 支持 反對