打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 話時話...點品既野

沒想到你會將問題拆分來答=.=
我都知你不會衝上去打
(衝上去的時代早已隨著後原住民時代結束而消失,遠 ...
foolruner 發表於 1-2-2016 01:30

我都知你不會衝上去打
(衝上去的時代早已隨著後原住民時代結束而消失,遠攻武才是出路,明顯要你選擇第二個選擇=.=)

但不衝上去,明男…你打算一世打食魂?不是的話,到200級,就又要轉武器,又回到原點,武器何來?<----這是一個問題,別分開答
我不想幻想你需要裝備,但又不衝前放天生技,又不換武器,明男強在何方?而且比項羽強哦

首先,新手多數都係食云,唔係仲可以打咩??   二來,如果隻主200LV 你都仲係一個零錢都無咩? 食云牙,最少都有小小錢收D裝啦...收對太鞋,都夠你神沖
無錢,一世打食魂 大有人在啦

但又不衝前放天生技,又不換武器,明男強在何方?而且比項羽強哦
N個POST前,我己講過...唔好再問我,強在邊,答了很多次

項羽需要,強大裝備,甚至加上強裝祖才能衝上前。
而且配合頂怪或封冰,加上還要時不時補冰

原句是明男好嗎?=.=
我明顯串緊你啦,你講果D野,難道隻項做到??
項羽不是不用封冰(雖然技術高都可以),我意思是不用不時補冰
平民呀,多瞭解技能吧,多看YOUTUBE
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... 5415&highlight=
不瞭解技能,只能用金錢看看能否補足技術不足了

我真係好想笑
你個YOUTUBE 果隻項來??
好了好了,唉....我就當佢係項...
說好的? 無野頂??
又台柱又鬼弓 又金巨2  仲要200LV 你都好神呀...課金神

夠打勁怪就=勁?

你用呀莫打到2046慢慢打都打得死
呀莫先係最勁 用魔小 又打到所有地怪

補冰問題,我想講 係睇D怪幾時集合哂,清怪能力 唔開大力都比項快啦... 明主出2下=項1下

平民呀,多瞭解技能吧   
我見到得個笑,神手課金同我講技術. 連明男神沖食云都話唔夠打,可想得出你技術多好

你空裝打下呀, 你唔洗5秒比隻怪秒左 5秒都可以太多 頂到2下都比個勁你
項最多都係打下食云 火EC ,

你無勁裝,你轉打其實怪...效率低..速度慢

知你覺得項好勁啦....你話佢勁咪勁嗎... 我打喬喬狗都勁過你
回復 支持 反對

我都知你不會衝上去打
(衝上去的時代早已隨著後原住民時代結束而消失,遠攻 ...
wc030201 發表於 1-2-2016 09:53

哦,都是我的錯,我算明白了
原來你的強,是一世打食魂

YOUTUBE那個是可以不封冰的方法,金巨其實不用,不過有升而已
重點在打法,明女獨弓(如果便宜)可以取代慢吞吞的封冰,想不封冰就要付點錢)

佩服,莫夠打全地怪
平民裝,是一下都不中的打法,頂到5秒的平民裝……頂喬喬狗吧

我找到的YOUTUBE有課金,你就說課金,我找到的YOUTUBE有金巨,就說一定要金巨
改天我龍馬全200陣拍片教學,教新手封冰打食魂我POST上來
你是否就要說我教壞細路,一定要龍馬陣才能封冰打食魂?
還是我必須要重開一個AC?

補充一點,我相信絕大部分人的強,都不是「有效率地打食魂」,而是「打強怪」吧
回復 支持 反對

其實我爬左文 都係唔明 2位想講d乜
我就講下我情況比大家參考
我自己就用左4日時間
e加已經明男 1轉 165 ...
新手勿電 發表於 1-2-2016 03:14

討論新帳如何開局最快最佳
一個說朝鮮用金1打先祖石升金2,主吸,權頂(當然還有申)
另一個(我)說明朝(男女各有好處,未有討論)斧升帶項燕孔2

前題是平民裝
回復 支持 反對

YOUTUBE那個是可以不封冰的方法,金巨其實不用 ...
foolruner 發表於 1-2-2016 02:16

YOUTUBE那個是可以不封冰的方法,金巨其實不用,不過有升而已
重點在打法,明女獨弓(如果便宜)可以取代慢吞吞的封冰,想不封冰就要付點錢)

明男冰劍(如果便宜)可以取代慢吞吞的封冰,想不封冰就要付點錢)

你有錢,你覺得明男做不到? 會比項廢??

你D比較 全部都唔係公平情況(同LV/同時間/成本等等) 下比較  你把鬼弓唔洗錢?

佩服,莫夠打全地怪
平民裝,是一下都不中的打法,頂到5秒的平民裝……頂喬喬狗吧

項無野頂....點樣可以一次過冰封哂10隻怪??  一定要有野,頂...

我找到的YOUTUBE有課金,你就說課金,我找到的YOUTUBE有金巨,就說一定要金巨
改天我龍馬全200陣拍片教學,教新手封冰打食魂我POST上來
你是否就要說我教壞細路,一定要龍馬陣才能封冰打食魂?

還是我必須要重開一個AC?

你咪令隻項...來表演下囉....我唔MIND呀,神手.  睇下如何,唔洗封冰,唔洗項,空裝打怪。

補充一點,我相信絕大部分人的強,都不是「有效率地打食魂」,而是「打強怪」吧

對呀 打強怪 一定唔會論到項先, 投資 都唔會係用佢。

無錢,打咩勁怪呀。笑,叫個新手打勁怪?

明女+項,可以係令一個出路。 我唔會反對。

但我起初 只係單單比較  明男同項
回復 支持 反對

討論新帳如何開局最快最佳
一個說朝鮮用金1打先祖石升金2,主吸,權頂(當然還有申)
另一個(我)說明 ...
foolruner 發表於 1-2-2016 02:26

我一直係平文裝出發。

如你用明女,當然一定要跟項。
明男,我唔覺得要項。

我只會講 明男比項勁。
回復 支持 反對

我一直係平文裝出發。

係你自己FF 咁多野

如你用明女,當然一定要跟項。
明男,我唔覺得要項。

我 ...
wc030201 發表於 1-2-2016 10:45

正是在說平民裝,你FF出大堆非平民的裝備來證明明男比項強,無法

平民裝,不論哪一隻(權除外)都不能頂,而你說要頂5秒……
明男是比項強,但絕不是平民裝囉

我看到你的說話,都笑了
強的定義是打食魂快
平民裝頂5秒
項羽需要持續封冰
太鞋夠神衝,我邀請你神衝原住民/魔女 (不是印西印南了吧,別說怪太神)
平民用金1起家快過明朝打食魂

再說一次吧
平民裝的話,項羽比明男強
明男攻擊力比項高,這是必然的,但攻高的代價是要衝上前
項羽不需要衝上前,遠攻,就是它優勢所在
回復 支持 反對

回復 48# 新手勿電

感謝分享~! 其實原先我也有打算用明男起手的, 但2大問題困擾左我, 1) 郭厚要吸上100/封冰慢打冥海                                                                                         2) 要20粒祖石, 新手斧唔夠遠, 除非用寧2打

最後用番朝鮮起手, 都想問番你未轉明男點打到蛇到153級去吸隻郭厚上100? 用送果個飛標?
回復 支持 反對

正是在說平民裝,你FF出大堆非平民的裝備來證明明男比項強,無法

平民裝,不論哪一隻(權除外)都不能頂, ...
foolruner 發表於 1-2-2016 04:17

正是在說平民裝,你FF出大堆非平民的裝備來證明明男比項強。我一路都係講空裝明主 最多加粒大力...就係咁多
但有條神手,係咁FF出大堆非平民的裝備來證明項比明男強
例如 唔知邊到F左邊鬼弓出來
說好的=> 唔洗封冰/唔洗頂?
但自己隻項要尼D 咩鬼弓 咩台柱
要人明男咩到無...自己隻項就咩到有
傻仔比較的方法

平民裝,不論哪一隻(權除外)都不能頂,而你說要頂5秒……
明男是比項強,但絕不是平民裝囉
我係講緊你條YOUTUBE 呀傻仔
你無野頂... 連2野都頂唔到 仲係到打到怪??

我看到你的說話,都笑了

強的定義是打食魂快.
強係高攻高防 打得快
平民裝頂5秒
9唔塔8
項羽需要持續封冰
唔膠明你想講咩

太鞋夠神衝,我邀請你神衝原住民/魔女 (不是印西印南了吧,別說怪太神)
明顯太鞋只係沖食云,你講原住民/魔女  ,難道項打到?? 無封冰/無項

新手/想沖LV 的人 都唔會打D 高防怪
夠勁都去打人馬 都唔會打尼D怪
講野都唔用下個

平民用金1起家快過明朝打食魂
到你明男夠120LV 入去打食云   朝仙2轉完 打緊食云啦, 傻仔 仲等你??

再說一次吧
平民裝的話,項羽比明男強
明男攻擊力比項高,這是必然的,但攻高的代價是要衝上前
明男攻擊力比項高??
我真係笑左....明顯未用過項..項係高攻過明男囉又一課金佬扮神手
岩呀 遠攻,就是它優勢所在
沖鬼沖馬咩? 咪又係要封冰場?
但遠攻對打食云 無咩大影響

新手 咪又係正係打食云,講都咁遠做咩 有錢先同我講之後 我正係知之後隻項會令去抄

打勁怪  有錢 無錢 明男都勁過項多多

最後啦,你話項勁咪勁囉,我打喬喬狗都比你勁。

回復 支持 反對

回復  新手勿電

感謝分享~! 其實原先我也有打算用明男起手的, 但2大問題困擾左我, 1) 郭厚要吸上100/ ...
alan7788hk 發表於 1-2-2016 04:44

佢應該用十字標

我用 會用 投石車+寧2  的組合技
一下可秒蛇 唔洗清哂怪
放完一下就走場
10秒左右一場
比個意見你 轉孔2 唔好轉項...因為 明男比佢好用  要燕2OR1/寜2/孔2過十段 夠多MP女+冰場 孔2 都夠過 唔洗要項

做完果任。。。有本1轉書 就抄燕2 出返燕1
入去食云場 先食轉書 
回復 支持 反對

有冇人知港巨雙開問題?
回復 支持 反對