打印 上一主題 下一主題
收起左側

長篇職業分析/分享【戰士】

(如果反應好可加精華,點帖50人吧...
巨龍只要跳一下便扣好少
其他招都唔怕._.
回復 支持 反對

【以下只係個人觀點,引起大家不滿既先講聲SORRY,如有不滿請先冷靜】

雙手戰同單手戰方面
我認為有小小唔分平....
單手既防同雙手既冇咩分別低唔係好多
但係攻方面單手就低極多....
所有職既攻最低應該係單手戰....
我見人地其他職一下都扣200UP
但單手190DOWN
話遊俠比戰士克,我認為岩一半
雙手就克到,但單手就......
再睇下雙手戰同單手戰殺人既分別
雙手:單殺得輔助又得,混戰都得...
單手:單殺,唔得,輔助幾得既,混戰完全係一個冇力既肉盾
睇下D人所講既攻速:雙手同單手既攻速完全冇分別......
就算係打怪方面,單手永遠都係唔係幾夠人搶果個....

我再講多次
以上只係個人觀點,引起大家不滿既先講聲SORRY
如有不滿請先冷靜
回復 支持 反對

遊俠打戰士,起初我也是用懲戒,但現在用殘廢流,加毒蛇..也可以扣盾戰500血以上!所以啦..戰士打刀遊還是別太高興..也要小心...盾戰也是一種汁雞型殺手....一對一有絕對優勢(防經已高了)...所以戰士還是多人行動才好...一人行動效率不太高(技術好除外)
回復 支持 反對

原帖由 吹簫王子 於 14-7-2008 18:18 發表
(如果反應好可加精華,點帖50人吧...
巨龍只要跳一下便扣好少
其他招都唔怕._.

thx版主..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
回其他玩家.

關於盾戰問題..唔知點解有d人話打國戰好廢.
而且e隻都唔係一隻常見既職業-.-(大多數技能攻擊力太低了...)
但我覺得佢係打刀遊時係較雙手戰士着數.
1.招盾怒太正.
2.大地之梗可以話係廢版既巨獸(但可減速)
原帖由 狸大 於 14-7-2008 20:56 發表
【以下只係個人觀點,引起大家不滿既先講聲SORRY,如有不滿請先冷靜】
雙手戰同單手戰方面
所有職既攻最低應該係單手戰....
我見人地其他職一下都扣200UP
但單手190DOWN
話遊俠比戰士克,我認為岩一半
雙手就克到,但單手就......
再睇下雙手戰同單手戰殺人既分別
雙手:單殺得輔助又得,混戰都得...
單手:單殺,唔得,輔助幾得既,混戰完全係一個冇力既肉盾
睇下D人所講既攻速:雙手同單手既攻速完全冇分別......
就算係打怪方面,單手永遠都係唔係幾夠人搶果個....

我再講多次
以上只係個人觀點,引起大家不滿既先講聲SORRY
如有不滿請先冷靜

e d野不嬲都係個人意見.
唔會有人不滿既@@

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
其實最低攻唔係冰法咩?
同埋單手戰整出來跟本就係玩1p1...而fez國戰時有幾可會1p1(同刀遊1p最多...但多數都死梗)?
so咪咁少人用lo.
如果單手有招好似巨龍咁既技就好..

回復 支持 反對

日版更新既技能調整,
・ドラゴンテイル
  移動距離が大きく増加します。
  攻撃範囲が若干減少します。
雙手戰又強左...
・ガードブレイク
  攻撃威力が増加します。
  攻撃範囲内であれば必ず複数対象にヒットするようになります。
  攻撃使用後の硬直が若干減少します。
 ・パワーブレイク
 ・レッグブレイク
 ・アームブレイク
殘廢4式,更恐怖
仲有好多....

pw都回快左
回復 支持 反對

原帖由 忘記密碼chip 於 15-7-2008 11:24 發表
日版更新既技能調整,
・ドラゴンテイル
  移動距離が大きく増加します。
  攻撃範囲が若干減 ...

雙手戰都算勁...仲要改

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
好心佢地做下d有建設性既事啦.(係人都知邊d啦@@)
回復 支持 反對

原帖由 狸大 於 14-7-2008 20:56 發表

雙手戰同單手戰方面
所有職既攻最低應該係單手戰 ...

如果弓遊有返咁上下技術 係唔會怕雙手戰(我就完全唔伯)
我只會慢盾戰  打佢得果幾十 打雙手都話好d啦起嗎扣多十幾~二十幾  盾戰d技又煩
雙手來來去去都係攻擊技 混戰中見到雙手可以同佢打過 但當你見到一大班盾戰行咪黎唔走果個真係傻既=.=
回復 支持 反對

原帖由 驃騎仔 於 15-7-2008 21:40 發表

我只會慢盾戰  打佢得果幾十 打雙手都話好d啦起嗎扣多十幾~二十幾  盾戰d技又煩
雙手來來去去都係攻擊技 混戰中見到雙手可以同佢打過 但當你見到一大班盾 ...

桶中間果個一野,之後範圍繳械/破防
閃人之後不久佢地實散晒,甚至比人KO埋[[tk_38]]

回復 支持 反對

原帖由 驃騎仔 於 15-7-2008 21:40 發表

雙手來來去去都係攻擊技 混戰中見到雙手可以同佢打過 但當你見到一大班盾戰行咪黎唔走果個真係傻既=.=

但唔知係心理作用定咩.我玩左咁耐刀遊都係好怕雙手戰,d技又大範圍,又高攻,殺佢1野唔死都唔知走唔走得到,最怕就係比人解隱形.
....
一大班盾戰,好難見到...多數盾戰都唔會係前線混戰@@

原帖由 忘記密碼chip 於 16-7-2008 06:40 發表

桶中間果個一野,之後範圍繳械/破防
閃人之後不久佢地實散晒,甚至比人KO埋[[tk_38]]

可能你神+技術勁.廢手後如果佢地追住你來打?仲要有盾戰出大地之梗,咁實走唔到.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
有沒神手刀遊可以教我逃走既方法?
回復 支持 反對

殘廢有範圍ga= =
一下殘唔晒2下就ok,
追?跑向隊友方向,反正時間未到打我唔到,
回夠pw,吹飛箭,又有得笑;P
http://feskill.omiki.com/FE_sco.html?00LI02LI3J 拎去參考la

回復 支持 反對