打印 上一主題 下一主題
收起左側

長篇職業分析/分享【戰士】

原帖由 忘記密碼chip 於 16-7-2008 07:38 發表
殘廢有範圍ga= =
一下殘唔晒2下就ok,
追?跑向隊友方向,反正時間未到打我唔到,
回夠pw,吹飛箭,又有得笑;P
http://feskill.omiki.com/FE_sco.html?00LI02LI3J 拎去參考la

哦....走佬既話我用埋廢腳......
回復 支持 反對

推薦技能 : <碎擊><巨獸傳承><巨龍傳承><音爆><粉碎暴風>
我新手乜都唔識玩雙手戰士岩唔岩?! d技?!全部加滿姐係?!
回復 支持 反對

沖去人到果招唔多識用=[
回復 支持 反對

雙手有粉碎暴風咩下??
點升
回復 支持 反對

升爆 音爆3lv>>力量衝擊3lv>>粉碎暴風 <<<

我都係一名經 神手盾戰訓練出黎o既盾戰
我覺得盾戰冇咩人玩o既原因係.攻擊力低
但打國戰可以保護隊友 最主要係(輔助 )唔係殺人
回復 支持 反對

回復 22~25# 的帖子

[我新手乜都唔識玩雙手戰士岩唔岩?! d技?!全部加滿姐係?!]
其實都冇咩分別,新手玩雙手戰算係最易上手.總之你玩全雙手就加滿<音爆系>&<碎擊系>.
我玩既加法 :
碎擊系(3lv碎擊 4點 → 3lv巨獸傳承 4點→ 3lv巨龍傳承 6點 ) 14點 →
音爆系(3lv音爆 4點 →3lv力量衝擊 5點 →3lv粉碎暴風 7點 )  16點 →
碎擊系( 3lv沖擊斬 4點 → 3lv重壓斬 6點) 10點                           = 40 點
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[沖去人到果招唔多識用=[]
沖擊斬其實打隱身刀遊好d ,佢來緊果時,用<沖擊斬>→<重壓斬>.
因為<沖擊斬>可以好似毒蛇(瞬間沖前),而且可以借敵人硬直時用重壓.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[升爆 音爆3lv>>力量衝擊3lv>>粉碎暴風 <<<

我都係一名經 神手盾戰訓練出黎o既盾戰
我覺得盾戰冇咩人玩o既原因係.攻擊力低
但打國戰可以保護隊友 最主要係(輔助 )唔係殺人]
所以好易悶...因為殺敵數好少.(神手另計)
回復 支持 反對

盾戰有幾悶= =?

我就係玩盾戰囧

原因係唔係香港太多自私人呢 = = ?
鐘意個人主義
回復 支持 反對

我覺得盾戰玩雙修唔太好
即係盾擊--->重壓----->碎擊----->普攻
重壓打人300幾到,碎擊200到,100到
600血到
但換武器時的delay容易比人吹飛
而且換武器要1.5秒,重壓1秒到,碎擊1秒到,最後補普攻易被攻擊
冇盾的情況易被扣返100-200
而且換返盾+單手武時,大約要2秒時間
delay的時候又可能會被偷襲

但單修的話
即係盾擊---->火斬----->普攻------>普攻------>大地
120幾+36x3的燃燒傷害,再加80,再加80再加170
都有500幾再+移動減慢
移動減慢就可以屈音爆
而且連技的時候有盾減低比秒殺的機會

回復 支持 反對

囧 樓主改下la
雙手戰最有用既衝擊 你唔加上去= =?
回復 支持 反對

嗯 .. . . .謝謝"你3
回復 支持 反對