查看: 6506|回復: 61
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[公會家族] 公。義 不喜及冇耐性自走=]

關閉 [複製鏈接]
此為字海不喜及冇耐性自走
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
其實我唔明,點解rco d 4xlv可以咁串?(好似 _哥,你望下我車_等等果d)
以我玩過既online黎講我都未見過呢d問題,
咁究竟係呢個online既問題定係佢地個人既問題?呢樣野就真係要問gm同果班4x lv既串咀玩家啦
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
咁如果歸究起gm黎講,當然係gm們監管不力,罰則亦過輕啦
好似之前beno咁(可見:http://news.hk.9you.com/article/rc/readnews6.php?artid=2082)
當時有關人等以「被官專員發現多次於遊戲內粗言穢語辱罵玩家」,將其停權7日警戒
但係同時rco入面果班串咀玩家好似冇停過口b0r,因為7日對佢地黎講唔算係一個太耐既時間
但係如果歸究起果班4x lv既串咀玩家黎講,佢地亦應該有責任去管理自己既言行
但係佢地有冇?答案大家都應該知,當然係冇啦
尤其對於一班較年輕既玩家黎講,有一個「大人」同佢地講既詞語(小學_),對佢地都好唔公平
遊戲原本係為開心而出現既,但係點解會出現一個咁既詞語架呢?呢層請用過呢個詞語同創造呢個詞語既人諗清楚啦
講左咁耐,其實我想講咩?可能有人知既(con____同佢果個小號)

↑今日既罵戰節錄(名+無關等要del)↑
可以見到,有人話我「默認大佬」,其實有冇人會諗點解?
「對於RCO黎講公義就等於權力,公義對於某人黎講根本唔存在」
↑這話說得有錯嗎??↑對某人來說,這可能是錯;但對某人來說,這卻可能是對的
請某知情人深切想想,你自己到底有冇錯
係度講番
點解分頖係公會家族?因為我最主要係想講今日車隊頻既罵戰(雖然唔算太多字)
點解題目叫公義?請用你唔係小橕雞既閱讀能力找出答案
回復

張圖邊個同邊個對話果D完全分唔到
放全圖啦
回復 支持 反對

回復 2# stupid0879

我唔想放全圖=]廢事俾人串話我爆人私_
回復 支持 反對

呢層請用過呢個詞語同創造呢個詞語既人諗清楚啦
請用你唔係小橕雞既閱讀能力找出答案
11732010 發表於 5-8-2010 05:51 PM

雖則小弟唔關事..不過想指正一樣野

話說「小學雞」一詞正式應連接「中學牛、大學馬嬲頭」
只係後人分拆使用並借代喻體不成熟
就如「收皮」一詞源於小販走鬼的暗號
現今被普遍使用為....難以形容自己領略lol!

不過既然文中閣下提及要使用此詞的人反省
為何閣下不先行自省?
**我是分隔線**

Btw, 和平車隊「恋、羽影」現正招生;D
隊內並不會存在罵戰!
回復 支持 反對

我係一個小小既2XLV玩家,但有人在nakuz post上你既惡行
我諗呢個世界上如果唔係做左D野去挑釁人的話,,人地都唔會罵你
回復 支持 反對

咁又唔好講到..點解rco d 4xlv可以咁串...其實有好多40幾lv都好好人的....
回復 支持 反對

我係一個小小既2XLV玩家,但有人在nakuz post上你既惡行
我諗呢個世界上如果唔係做左D野去挑釁人的話,,人地 ...
ojing 發表於 5-8-2010 18:08

你知到人很多__ __ __ 很喜歡中傷別人嗎?
回復 支持 反對

你知到人很多__ __ __ 很喜歡中傷別人嗎?
siukai633 發表於 5-8-2010 18:09

55,所以我做錯事會say sorry,自己錯咪認lo,我都認為你唔搞人人地點會搞你=)
回復 支持 反對

你認真d諗下...
自己有無做錯野先..?
回復 支持 反對

55,所以我做錯事會道理,自己錯咪認lo,我都認為你唔搞人人地點會搞你=)
ojing 發表於 5-8-2010 18:15

樓主這帖明顯是針對40LV↑之玩家,

其實我唔明,點解rco d 4xlv可以咁串?(好似 _哥,你望下我車_等等果d)
以我玩過既online黎講我都未見過呢d問題,
咁究竟係呢個online既問題定係佢地個人既問題?呢樣野就真係要問gm同果班4x lv既串咀玩家啦

你的見識也太少了吧.

但係如果歸究起果班4x lv既串咀玩家黎講,佢地亦應該有責任去管理自己既言行
但係佢地有冇?答案大家都應該知,當然係冇啦
尤其對於一班較年輕既玩家黎講,有一個「大人」同佢地講既詞語(小學_),對佢地都好唔公平
遊戲原本係為開心而出現既,但係點解會出現一個咁既詞語架呢?呢層請用過呢個詞語同創造呢個詞語既人諗清楚啦

小學__這詞語明顯是形容一個人的心智吧
回復 支持 反對