打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] ★小說 狂亂之虎令異變 (巳更新第四十一話,最後更新在#993)☆

Originally posted by 逝星 at 2006-9-20 19:15:
樓主!!
你不如將全集整埋一齊la!!因為好亂!!睇完會頭暈-0-"""!!bao_50

多謝你o既意見先,我諗要星期六先得
因為我太多野做喇呢個星期
回復 支持 反對

Originally posted by n乂t at 2006-9-20 18:31:
之後去埋本社個d地方?

大佬呀= =
本社好難搞的= =
到現家都重未知入面d怪叫咩名= =!
回復 支持 反對

樓主!!

不如加多d學院既攻防戰!!
咁樣好似會再吸引d!!
回復 支持 反對

第六話:  錄影帶!?

校工老伯拿著鐮刀衝向他們五人,

k.c:「等我黎!煉獄幻覺!」k.c用弓瞄準校工老伯們的其中一個,k.c的箭頭聚集了一團黑氣。

這箭貫穿了校工老伯,最奇怪的是箭頭上的黑氣包住了那位校工老伯,之後那黑氣突然擴散出去。

其餘的校工老伯也被黑氣包圍,不一會兒,黑氣完全散開。才發現所有校工老伯巳經倒地,

天龍:「k.c出手,真係勁。」他們立即衝去虎令學生主任室,他們發現虎令學生主任真的在主任室。

可是主任室上了鎖,

天龍:「鎖左喎!點算好啊?」

希星:「行開!」各人立即讓開,希星一腳踢向門,門就塌下了。

天龍:「好野喎!」

虎令學生主任見到他們立即說:「不要殺我,走開!」

藍鈴:「我地係鳳凰,聖門,玄巖派黎既學生,係救你架......!」

虎令學生主任:「行開....行開啊.......」

k.c:「冷靜d!我地唔係殺你架......係救你走啊.........」

虎令學生主任慢慢冷靜下來,虎令學生主任:「快d帶我走.....快d......。」

希星:「走之前,我想問你!呢度發生左咩事?」

虎令學生主任:「我都唔知........不過,我諗學校既錄影帶可能幫到你地!警衛室都有錄影帶!」

希星:「警衛室係邊?」

虎令學生主任:「係b3!」

希星:「聖門你地護送學生主任出去。」

無雲:「得la!」希星三人終於b3 門口了,但又有一個電子鎖鎖住了大門。

希星:「電子鎖咪又係鎖!」他又一腳踢向電子鎖,門立即發出[壓壓壓]的聲音-門大開了。

天龍:「有冇可能啊,又打開左......」

希星:「你唔好理,入去la!」此時,無雲等人行到虎令一門時。

聽到一道女的慘叫聲,究竟發生了什麼事呢?    待續

[ Last edited by tamtamex on 2006-9-24 at 06:47 PM ]
回復 支持 反對

我知丫- -
唔知點解pkran d怪無亂碼a”a
試下去睇下@_@
回復 支持 反對

第七話:   戰死....

希星三人終於來到虎令本館B3樓,

希星:「b3咁大,硬闖入去都唔係一件易事。」

天龍:「行la,唔好再晒d時間!警衛室係邊姐!」

k.c:「警衛室一定係最入!」

希星:「不如我地用瞬間加速行入去搵la,洗乜係度煩!」

他們三人立即運功,三人的變色和身體也變得通紅。

他們的移動速度比平時快了兩倍有多,他們向著警衛室進發的同時後面有很多殘暴的無名屍,

殘暴的筷子手,青面變種豬和殘暴的牧乃衣追著他們三人。

希星一邊跑一邊說:「我地不知不覺做左蜜蜂巢比成村人追殺,一停就死得!我去阻住佢地!

你地上!唔洗理我!」

天龍和k.c異口同聲地說:「好!」

希星立即停步,希星面前最少有二至三十個敵人。

希星:「放馬過黎!」多名的青面變種豬,殘暴的牧乃衣,殘暴的無名屍和殘暴的筷子手同時衝向希星。

希星:「一擊必殺!」希星的手向外擺了一擺,

希星踏著的地上出現了一個由氣形成的切字。

希星用完招後,敵人巳殺到來了。

敵人們簡直把希星埋沒了,但在此時有一道白色的光柱,從希星身上發出來。

多名的青面變種豬,殘暴的牧乃衣,殘暴的無名屍和殘暴的筷子手彈開老遠。(註:希星所用的是反氣彈)

希星:「清埸!」

希星亦立即趕步追上天龍兩人,此時天龍兩人巳到地下圖書館。

他們兩人身後又引來了一大批敵人, k.c:「天龍,前面睇你喇。呢度交比我」

天龍點了頭就衝向警衛室,k.c對付的敵人人數比希星少,只有8至9個。

毒液殺手和痲瘋女左右夾攻k.c,k.c心想:「唔速戰速決唔得!就用精靈之舞」

k.c向上一跳,用最快速度瞄準毒液殺手和痲瘋女們的頭部一射,幾枝箭一齊射出,貫穿了7個敵人。

但有2個痲瘋女巧妙地避開了,此時兩名痲瘋女巳迫近k.c, k.c回避不及。

左手手臂受了傷,k.c心想:「可惡,隻手傷左拎唔到弓tim......!」

同一時間,天龍巳經去到警衛室。

當天龍在警衛室找錄影帶時,突然傳來一道神秘:「hi,老友!你係咪搵緊呢樣野啊?」

天龍踏出警衛室一看,有一個背著大刀的男子手持著錄影帶。

天龍:「精精地,比左我!唔係既話我唔客氣。」

神秘男子:「想拎啊?問下佢地lo !」

突然在神秘男子身後出現了十個紫電刀魔,

天龍擺出戰鬥姿勢說:「黎la!」

紫電刀魔圍攻天龍,但天龍不見有什麼破綻。

神秘男子:「值得同我交手!紫電刀魔你地退後!」

天龍聽到神秘男子說這句話時,天龍身上巳中了一刀。

天龍心想:「太快喇......完全唔知係邊.....!」

天龍身上的刀痕不斷增加,

神秘男子:「唉,做咩唔出手啊? 你而家想出手,恐怕冇時間喇!我唔同你玩喇,掰掰!」

突然,神秘男子一刀刺穿天龍右胸。

之後天龍大叫:「啊..................」倒地,

正當神秘男子以為天龍巳死就轉身就走,此時天龍在地上用全身最後的氣力把天無劍

擲去神秘男子。

神秘男子轉身一刀撥開了天無劍,神秘男子慢慢行向在地上的天龍。

神秘男子:「game over!」一刀砍下令死龍身首異處了.......        待續

[ Last edited by tamtamex on 2006-9-24 at 06:48 PM ]
回復 支持 反對

睇完第七話!!
覺得都作得唔錯!!
不過天龍有冇咁廢!!
俾人秒殺-0-"""無奈...
不過還希望樓主多d描述戰鬥的經過!!加多d動作元素會更好!!
回復 支持 反對

Originally posted by 逝星 at 2006-9-21 22:21:
睇完第七話!!
覺得都作得唔錯!!
不過天龍有冇咁廢!!
俾人秒殺-0-"""無奈...
不過還希望樓主多d描述戰鬥的經過!!加多d動作元素會更好!!

亦都係多謝你比既意見,我都認為希星打果到描寫打鬥少左- -""
請各位不斷支持小弟同回覆啊><
回復 支持 反對

今話最精彩>"<!!(暫時)
可以更加好睇!
雖然 亂版少左好多人發言
希望作者繼續加油!!!!!!!!!!!!!!!!!
回復 支持 反對

Originally posted by [H]jayfofo at 2006-9-21 22:25:
今話最精彩>"<!!(暫時)
可以更加好睇!
雖然 亂版少左好多人發言
希望作者繼續加油!!!!!!!!!!!!!!!!!

好多謝你咁多集都支持小弟
我會努力架喇><
估唔到你同我既諗法一樣@@,我諗到呢一集時巳經覺得幾work
回復 支持 反對